Baka Posted September 4 Share Posted September 4 Dzięki uprzejmości organizatora koncertu mamy dla Was do wygrania dwie wejściówki na koncert Miyaviego który odbędzie się już 21 września w warszawskim klubie Proxima! Jedyne co musicie zrobić to polubić nasz profil na FB - klik, zarejestrować konto na naszym forum aMusic.pl i w tym temacie napisać którą piosenkę Miyaviego lubisz najbardziej i dlaczego. Na zgłoszenia czekamy do 19 Września 2023 po czym wybierzemy dwie najfajniejsze odpowiedzi a ich autorzy wejdą na koncert zupełnie za darmo! Czas start! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ichigo_86 Posted September 4 Share Posted September 4 Ogayo! Uwielbiam piosenkę ,,Freedom Fighters" Miyaviego ponieważ nieraz dodawała mi energii, i siły. Gdy miałam stany depresyjne. Nie pozwalała mi całkowicie upaść, jak myślałam że brak mi sił, do życia. Wiele piosenek Miyaviego daje mi pozytywnego kopa. Za co jestem memu Idolowi wdzięczna ❤️ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 4 Share Posted September 4 W moim przypadku ulubionym utworem jest dość nowy "Need for Speed". Wpadł mi w ucho wyjątkowo szybko, po pierwszym odsłuchu już nuciłem refren pod nosem 🙂 Kawałek z mocnym kopem idealnie wbił się w covidową zamułę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Businako Posted September 4 Share Posted September 4 Moją ulubioną piosenką Miyaviego jest Itoshii hitów. Jedna z pierwszych, jakie usłyszałam. Bardzo emocjonalna, z pięknym tekstem, poruszająca do głębi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toyoko94 Posted September 5 Share Posted September 5 Zdecydowanie moją ulubioną piosenką jest "Are you ready to rock?!". Pierwsza piosenka Miyaviego, którą usłyszałam, dająca wielkiego powera do działania, za każdym razem gdy ją słyszę nie mogę opanować uśmiechu. Nie zapomnę również mocy tej piosenki na pierwszym koncercie Miyaviego w Polsce, to było coś pięknego! Mam do niej wielki sentyment, bo minęło naprawdę wiele lat odkąd pierwszy raz ją usłyszałam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted September 5 Share Posted September 5 Ja uwielbiam "Papa mama" po mimo jej ciężkiego przekazu. Czuję nostalgię do tej piosenki - za dzieciaka mocno się z nią utożsamiałam ze względu na warunki w moim domu, a teraz raczej słucham ją ze wspomnieniem ile "sytuacji i myśli" udało mi się pokonać o własnych siłach (każdego zachęcam do walki z depresją i nie poddawania się💪❤️) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexweenie Posted September 5 Share Posted September 5 Jedną z moich ulubionych piosenek jest "Gemstone" gdzie towarzyszy mu Sky-Hi. To właśnie dzięki niemu poznałam Miyaviego i zaczęła się moja przygoda z jego muzyką, która trwa aż do dziś ❤️❤️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yachiru Posted September 11 Share Posted September 11 Moja ulubioną piosenką jest Jibun Kakumei, jest to moja pierwsza piosenka którą usłyszałam oraz dzięki której zaczęłam słuchać Miyaviego, dodatkowo z pośród całej jego świetnej twórczości to właśnie Jibun Kakumei zawsze jest pierwszą piosenką która przychodzi mi do głowy oraz która włączam kiedy pomyślę o Miyavim :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raum Posted September 13 Share Posted September 13 Hej! Pierwszy post i od razu konkursowy, proszę wybaczyć 🙂 Profil na FB polubiony. Miyaviego słucham w sumie od... początku? Od początku jego solowej kariery, znaczy się. Pierwsze wydawnictwa były dla mnie dość dziwne i nieprzystępne, ale nie dało się też koło nich przejść obojętnie. Miałem gdzieś z tyłu głowy, że chociaż nie jest to muzyka, za którą szaleję, to warto śledzić tego pana. No i się opłaciło, bo później tworzył dźwięki, które zostawały ze mną na długo. Mój ulubiony numer to w tej chwili chyba Day 1... Ta piosenka ma tak niesamowity ładunek pozytywnej energii, że wracam do niej regularnie od dziesięciu lat i ciągle za każdym razem mam ochotę skakać do refrenu. I jeszcze jedno - nigdy jeszcze nie widziałem Miyaviego na żywo! Za każdym razem, kiedy gra w Polsce, albo dowiaduję się po koncercie, albo data mi totalnie nie pasuje. Teraz oczywiście też nie jest idealnie i też dowiedziałem się praktycznie na ostatnią chwilę, ale postanowiłem poruszyć niebo, ziemię i twarde serce mojego pracodawcy, aby w końcu się udało. Dam radę pojechać, mam dwa dni wolne, bilet z konkursu byłby wisienką na torcie o kształcie gitary elektrycznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
*kasiek Posted September 13 Share Posted September 13 Moją ulubioną piosenką jest "Secret". Od razu wpadła mi w ucho, a po tylu latach mam do niej ogromny sentyment i przywołuje super wspomnienia za każdym razem gdy jej słucham. Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Ancu Posted September 14 Share Posted September 14 Moją ulubioną piosenką jest rays we współpracy z noilion! Połączenie ich głosów naprawdę dodaje niesamowity efekt. Sama piosenka dodaje mi mnóstwo siły i pozwala mi poczuć się jak "main character" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stray Kids Posted September 16 Share Posted September 16 Hejo, jest to trudne pytanie, ponieważ ulubione piosenki Miyaviego zależą od gustu każdej osoby, ja mam jednak zróżnicowany styl. Jednak Miyavi jest znany z eksperymentowania z różnymi stylami muzycznymi i łączenia elementów rocka, popu, elektroniki i innych gatunków, co sprawia, że jego twórczość jest interesująca dla wielu ludzi. "What's My Name?" czy "Real?" to przykłady jego utworów, które były szeroko doceniane przez fanów i krytyków ze względu na ich energetyczne brzmienie i innowacyjne podejście do muzyki. Miyavi ma wiele piosenek, które mają głębokie znaczenie i często porusza w swoich utworach różnorodne tematy, takie jak tożsamość, przemijanie, miłość czy społeczeństwo. Jednak moim ulubionymi utworami jest nieco smutna i ciężka piosenka, którą uważam za szczególnie ważną i poruszającą, jest to "Itoshii Hito" znana także jako "Dear My Friend". Jest to utwór, który Miyavi poświęcił swojemu przyjacielowi, który zmarł na raka. Piosenka wyraża uczucia straty i tęsknoty oraz jest hołdem dla jego bliskiej osoby. To bardzo osobisty utwór, który ma głębokie emocjonalne znaczenie dla Miyaviego i wielu jego fanów. Jest to moja ulubiona piosenka gdyż jest ona bardzo emocjonalna i porusza temat utraty przyjaciela. Tekst jest pisany prosto z serca i wyraża miłość, tęsknotę i stratę przyjaciela ma z pewnością szczególne znaczenie dla samego Miyaviego, co dodaje jej autentyczności, piosenka niesamowicie wzrusza i zachęca nas do przemyślenia kilku spraw a jej melodia delikatnie odbiega od tekstu i przekazu piosenki i za to kocham Takamase za jego różnorodność. Poznałam Miyaviego niecały rok temu nie miałam okazji go jeszcze poznać w 100%, ale ta piosenka pokazuje go takim jakim jest mężczyzną, który nie boi się pokazywać swoich emocji. 🫶 On i Woosung z The rose zainspirowali mnie do grania na gitarze, z niecierpilowością czekam, aż za kilka miesięcy wybiorę swoją pierwsza gitarę💖😭 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 19 Author Share Posted September 19 KONKURS ZAKONCZONY @johnyzlampy i @Raum podeślijcie mi swoje imię i nazwisko w wiadomości prywatnej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts