Baka Posted September 5 Share Posted September 5 Na pewno większość z Was widziała chociaż kilka serii anime w swoim życiu, u mnie od tego zaczęła się przygoda z muzyką japońską aż w końcu fascynacja j-popem przebiła fascynację anime 😄 Moje ulubione od zawsze i chyba na zawsze to: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted September 5 Share Posted September 5 Wspominałem o Klasyka Ten numer wymaga głębszej refleksji I jeszcze GITS/Akira ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 6 Share Posted September 6 Wyżej wymieniony Elfen Lied - złoto 😄 Ode mnie takie: Noir - generalnie cały soundtrack jest wspaniały Bubblegum Crisis ep.1 Wrzucam video nie z anime bo uwielbiam vide tego teledysku ❤️ No i oczywiście klasyka klasyki 😄 Jako bonus niemiecka wersja Sailorek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 6 Author Share Posted September 6 Zapomniałem, że w Niemczech dubbinguje się praktycznie wszystko, ale nawet wpadający w ucho ten bonus od Ciebie, dzięki. Mimo wszystko wolę oryginał XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 6 Share Posted September 6 I chyba tylko Niemcy mogli wpaść na pomysł by zrobić opening w klimacie happy hardcore 😄 Do pełni brakuje by tam Scooter "śpiewał" xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 6 Author Share Posted September 6 Taaaak, Scooter w Sailor Moon wszedłby idealnie XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted September 7 Share Posted September 7 22 godziny temu, johnyzlampy napisał(a): Noir - generalnie cały soundtrack jest wspaniały Yki Kajiura to klasa sama w sobie. U mnie w panteonie kompozytorskim ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aesihyx Posted September 7 Share Posted September 7 Lista moich ulubionych jest duuuużo dłuższa ale mam nadzieję, że chociaż niektóre z nich mogą okazać się zaskoczeniem 🙈 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aesihyx Posted September 7 Share Posted September 7 W dniu 6.09.2023 o 21:15, Baka napisał(a): Zapomniałem, że w Niemczech dubbinguje się praktycznie wszystko, ale nawet wpadający w ucho ten bonus od Ciebie, dzięki. Mimo wszystko wolę oryginał XD Z Youjo Senki niemieckie covery nie brzmią wcale źle, gwarantuje XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 7 Share Posted September 7 (edited) Trochę pewnie by się tego znalazło, ale żeby nie przesadzać z ilością, ograniczę się do dwóch linków Na pierwszy ogień idzie opening z Dragon Ball GT. Seria, która wśród fanów DB ma równie wielu zwolenników co przeciwników. Jednak w dosyć powszechnej opinii, ten opening jest pozytywnie odbierany 😃 Do tego pierwszy opening z ukochanego Sword Art Online w wykonaniu LiSY Edited September 7 by Kamzo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raum Posted September 15 Share Posted September 15 W dniu 5.09.2023 o 20:54, harlock napisał(a): Wspominałem o Klasyka bôa jest na mojej krótkiej liście wykonawców, których płyty próbuję zdobyć od lat. Z tego, co mi wiadomo, nigdy nie było ich na Allegro (mam ustawione przypomnienie, dostałbym maila), na sprowadzenie z Japonii (zakładam, że tam da się je jeszcze znaleźć - dawno nie szukałem) na razie się nie zdecydowałem. Ceny na Discogsie raczej z kosmosu. Może kiedyś 😞 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted September 15 Share Posted September 15 @Raum w razie czego jest na platformach streamingowych. żadna to wartość kolekcjonerska, ale pod ręką do posłuchania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 15 Share Posted September 15 11 godzin temu, Raum napisał(a): bôa jest na mojej krótkiej liście wykonawców, których płyty próbuję zdobyć od lat. Z tego, co mi wiadomo, nigdy nie było ich na Allegro (mam ustawione przypomnienie, dostałbym maila), na sprowadzenie z Japonii (zakładam, że tam da się je jeszcze znaleźć - dawno nie szukałem) na razie się nie zdecydowałem. Ceny na Discogsie raczej z kosmosu. Może kiedyś 😞 Natomiast na eBay bezproblemowo i w normalnych cenach można dorwać.😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raum Posted September 16 Share Posted September 16 8 godzin temu, j_pop_neko napisał(a): Natomiast na eBay bezproblemowo i w normalnych cenach można dorwać.😉 No nie wiem, to jednak jest dużo dla mnie za 1CD. A drugiej ich płyty nie ma wcale 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raum Posted September 16 Share Posted September 16 @harlock Jasne, z posłuchaniem nie ma problemu 🙂 Polecam też Jasmine Rodgers solowo, klimat spokojniejszy ale głos ten sam 🥰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 16 Share Posted September 16 3 godziny temu, Raum napisał(a): No nie wiem, to jednak jest dużo dla mnie za 1CD. A drugiej ich płyty nie ma wcale 😞 Spróbuj szukać u japońskich sprzedawców. Z U.E. zawsze sobie liczą i ich oferty zawsze się wyświetlają jako pierwsze. Wiadomo natomiast że ważna jest cierpliwość i regularne śledzenie ofert bo czegoś nie ma a za chwilę może się pojawić. Osobiście tak zdobyłem wiele płyt w dobrych cenach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 16 Share Posted September 16 Rzekłbym, że regularne śledzenie konkretnych pozycji to wręcz podstawa 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 16 Share Posted September 16 Mojej ulubione.. akurat tak się złożyło że za anime nie przepadam za to za Hocchan już tak.😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 16 Share Posted September 16 @johnyzlampy Ja regularnie raz w tygodniu przeglądam oferty i często znajduje coś co mnie interesuje i w uczciwych pieniochach a listę mam dluuugą..😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 16 Share Posted September 16 Co prawda na allegro i do VHSów ale mam poustawiane obserwowane wyszukiwania. Raz dziennie dostaję @ z listą co pojawiło się nowego. Konto allegro ma limit 300 takich więc jadę na trzech różnych xD Niektóre słowa kluczowe są dość ogólne i niektóre pozycje to śmieci ale lepiej więcej aniżeli miałoby coś umknąć. Nie jedną fajną kasetę tak wyhaczyłem przez innymi 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raum Posted September 17 Share Posted September 17 @johnyzlampy 23 godziny temu, johnyzlampy napisał(a): jadę na trzech różnych xD To się nazywa zaangażowanie, nie wpadłbym na to 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ireth Posted September 17 Share Posted September 17 U mnie prościej, bo nie chce mi się szukać działających linków i normalnych wersji op/ed - taka playlista powstała. Pewnie sporo piosenek brakuje, bo o nich zapomniałam, ale... 😉 https://open.spotify.com/playlist/3NAp3YFBjgXeeKlXaINc1w?si=758ec18d11c14bfe 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 21 Share Posted September 21 W dniu 15.09.2023 o 10:36, Raum napisał(a): bôa jest na mojej krótkiej liście wykonawców, których płyty próbuję zdobyć od lat. Z tego, co mi wiadomo, nigdy nie było ich na Allegro (mam ustawione przypomnienie, dostałbym maila), na sprowadzenie z Japonii (zakładam, że tam da się je jeszcze znaleźć - dawno nie szukałem) na razie się nie zdecydowałem. Ceny na Discogsie raczej z kosmosu. Może kiedyś 😞 Zdecydowanie polecam jednak uderzać do źródła i to nie eBay, a raczej mercari. Co prawda nadal musisz polować, aby dorwać w dobrej cenie, natomiast bywają i takie okazje: https://jp.mercari.com/item/m13523633896 Jeśli zaś chodzi o moje ulubione openingi, aby za bardzo nie wchodzić w offtop - nie siedzę zbytnio w anime, ale bardzo miło wspominam zestaw opening/ending do "Kota w butach": Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted Tuesday at 08:35 PM Share Posted Tuesday at 08:35 PM Dobra i tu się w końcu wypowiem. Ja namiętnie od X lat zarzynam te moje najulubieńsze kawałki: https://www.youtube.com/watch?v=EXJ-vXQkztQ https://www.youtube.com/watch?v=fCoTZkFYAUM https://www.youtube.com/watch?v=K5M1BiNLJGY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanaxx Posted yesterday at 12:38 AM Share Posted yesterday at 12:38 AM Przestałam oglądać anime, ale z tych co obejrzałam do tej pory to ten opening jest moim fav 🫶🏻 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts