Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Ulubione openingi/endingi

Baka
 Share

Recommended Posts

Na pewno większość z Was widziała chociaż kilka serii anime w swoim życiu, u mnie od tego zaczęła się przygoda z muzyką japońską aż w końcu fascynacja j-popem przebiła fascynację anime 😄

Moje ulubione od zawsze i chyba na zawsze to:

• Super 1

Wyżej wymieniony Elfen Lied - złoto 😄
Ode mnie takie:
Noir - generalnie cały soundtrack jest wspaniały

Bubblegum Crisis ep.1 Wrzucam video nie z anime bo uwielbiam vide tego teledysku ❤️

No i oczywiście klasyka klasyki 😄

Jako bonus niemiecka wersja Sailorek 

• Super 1

Zapomniałem, że w Niemczech dubbinguje się praktycznie wszystko, ale nawet wpadający w ucho ten bonus od Ciebie, dzięki. Mimo wszystko wolę oryginał XD

22 godziny temu, johnyzlampy napisał(a):

Noir - generalnie cały soundtrack jest wspaniały

Yki Kajiura to klasa sama w sobie. U mnie w panteonie kompozytorskim ;]

Lista moich ulubionych jest duuuużo dłuższa ale mam nadzieję, że chociaż niektóre z nich mogą okazać się zaskoczeniem 🙈

W dniu 6.09.2023 o 21:15, Baka napisał(a):

Zapomniałem, że w Niemczech dubbinguje się praktycznie wszystko, ale nawet wpadający w ucho ten bonus od Ciebie, dzięki. Mimo wszystko wolę oryginał XD

Z Youjo Senki niemieckie covery nie brzmią wcale źle, gwarantuje XD

Trochę pewnie by się tego znalazło, ale żeby nie przesadzać z ilością, ograniczę się do dwóch linków
Na pierwszy ogień idzie opening z Dragon Ball GT. Seria, która wśród fanów DB ma równie wielu zwolenników co przeciwników. Jednak w dosyć powszechnej opinii, ten opening jest pozytywnie odbierany 😃
Do tego pierwszy opening z ukochanego Sword Art Online w wykonaniu LiSY

Edited by Kamzo
  • Super 1

W dniu 5.09.2023 o 20:54, harlock napisał(a):

Wspominałem o

Klasyka

bôa jest na mojej krótkiej liście wykonawców, których płyty próbuję zdobyć od lat. Z tego, co mi wiadomo, nigdy nie było ich na Allegro (mam ustawione przypomnienie, dostałbym maila), na sprowadzenie z Japonii (zakładam, że tam da się je jeszcze znaleźć - dawno nie szukałem) na razie się nie zdecydowałem. Ceny na Discogsie raczej z kosmosu. Może kiedyś 😞

• Super 1

11 godzin temu, Raum napisał(a):

bôa jest na mojej krótkiej liście wykonawców, których płyty próbuję zdobyć od lat. Z tego, co mi wiadomo, nigdy nie było ich na Allegro (mam ustawione przypomnienie, dostałbym maila), na sprowadzenie z Japonii (zakładam, że tam da się je jeszcze znaleźć - dawno nie szukałem) na razie się nie zdecydowałem. Ceny na Discogsie raczej z kosmosu. Może kiedyś 😞

Natomiast na eBay bezproblemowo i w normalnych cenach można dorwać.😉

8 godzin temu, j_pop_neko napisał(a):

Natomiast na eBay bezproblemowo i w normalnych cenach można dorwać.😉

No nie wiem, to jednak jest dużo dla mnie za 1CD. A drugiej ich płyty nie ma wcale 😞

Screenshot 2023-09-16 at 06-56-27 race thousand camels online kaufen eBay.png

3 godziny temu, Raum napisał(a):

No nie wiem, to jednak jest dużo dla mnie za 1CD. A drugiej ich płyty nie ma wcale 😞

Screenshot 2023-09-16 at 06-56-27 race thousand camels online kaufen eBay.png

Spróbuj szukać u japońskich sprzedawców. Z U.E. zawsze sobie liczą i ich oferty zawsze się wyświetlają jako pierwsze.

Wiadomo natomiast że ważna jest cierpliwość i regularne śledzenie ofert bo czegoś nie ma a za chwilę może się pojawić. Osobiście tak zdobyłem wiele płyt w dobrych cenach.

Co prawda na allegro i do VHSów  ale mam poustawiane obserwowane wyszukiwania. Raz dziennie dostaję @ z listą co pojawiło się nowego. Konto allegro ma limit 300 takich więc jadę na trzech różnych xD Niektóre słowa kluczowe są dość ogólne i niektóre pozycje to śmieci ale lepiej więcej aniżeli miałoby coś umknąć. Nie jedną fajną kasetę tak wyhaczyłem przez innymi 😄

• Super 1

W dniu 15.09.2023 o 10:36, Raum napisał(a):

Zdecydowanie polecam jednak uderzać do źródła i to nie eBay, a raczej mercari. Co prawda nadal musisz polować, aby dorwać w dobrej cenie, natomiast bywają i takie okazje: https://jp.mercari.com/item/m13523633896

Jeśli zaś chodzi o moje ulubione openingi, aby za bardzo nie wchodzić w offtop - nie siedzę zbytnio w anime, ale bardzo miło wspominam zestaw opening/ending do "Kota w butach":