Baka Posted September 5 Share Posted September 5 Wyświetl profil Stray Kids Stray Kids to dynamiczny zespół młodych artystów, który wkrótce po swoim debiucie stał się jednym z najważniejszych zjawisk w przemyśle muzycznym K-Pop. Historia tego charyzmatycznego zespołu jest pełna pasji, determinacji i niezwykłego talentu. Przyjrzyjmy się bliżej temu niezwykłemu fenomenowi. Zespół Stray Kids narodził się w 2017 roku dzięki programowi reality show o nazwie "Stray Kids," którym zarządzane było przez wytwórnię JYP Entertainment. W programie 9 utalentowanych artystów rywalizowało, aby zdobyć miejsce w debiutanckim zespole. Ostatecznie, grupa została skompletowana przez lidera Bang Chan'a, który odgrywa kluczową rolę zarówno jako wokalista, jak i producent muzyczny. Stray Kids zadebiutowali oficjalnie 25 marca 2018 roku singlem "District 9." Piosenka ta szybko zdobyła ogromną popularność dzięki swojemu energetycznemu brzmieniu i choreografii. Od tego momentu zespół kontynuował wydawanie przebojowych utworów, takich jak "My Pace," "Side Effects," i "God's Menu," zdobywając szerokie uznanie zarówno w Korei, jak i za granicą. Stray Kids słyną z niezwykłego talentu w tworzeniu własnej muzyki. Wielu członków zespołu angażuje się w pisanie tekstów i komponowanie utworów, co nadaje ich muzyce osobisty charakter. Ich teksty często dotykają tematów takich jak samoakceptacja, przeciwdziałanie społecznym normom i młodzieńcze wyzwania. W połączeniu z energetycznymi występami scenicznymi tworzą unikalny styl, który przyciąga fanów z całego świata. Stray Kids zdobyli olbrzymią międzynarodową bazę fanów, znanych jako "STAY." Ich koncerty na całym świecie przyciągają tłumy, a ich albumy regularnie zajmują czołowe miejsca na listach przebojów. Grupa nie tylko utrzymuje bliski kontakt z fanami przez media społecznościowe, ale także uczestniczy w akcjach charytatywnych i innych działaniach społecznych. Członkowie Stray Kids słyną z silnych więzi przyjaźni i współpracy. Ich harmonia i wsparcie dla siebie nawzajem stanowią inspirację zarówno dla fanów, jak i innych młodych artystów. Warto dodać, że historia Stray Kids jest jeszcze długa, a przyszłość pełna obietnic. Zespół ten nie tylko podbija serca fanów na całym świecie, ale także inspiruje swoją twórczością i pozytywnym podejściem do życia. Nie można się więc dziwić, że są uważani za jedno z najjaśniejszych natchnień w świecie K-Pop. Dodane przez Baka Kategoria Korea Aktywny Tak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JupiterJazz Posted November 28 Share Posted November 28 Stray Kids jest dla mnie najlepszym przykładem, jaki mam problem z K-popem. Ja tych gości po prostu uwielbiam, każden jeden jest po prostu wspaniały. Są niesamowicie utalentowani, a jednocześnie mają taki ludzki vibe kolesi, z którymi chciałoby się iść na piwo. Albo nie wiem, na gokarty. Z drugiej strony kumulują w sobie (nie ze swojej winy) wszystkie cechy, za które k-popu nie cierpię: praca ponad siły, życie prowadzone w telewizji, eksploatacja. Na przykład prawdą jest, że nie potrafią śpiewać. I od razu mówię, to nie jest ich wina. Nie jest to też braku talentu. To jest wina bardzo złej techniki, której ktoś ich uczy. Od boysbandów wymaga się, żeby wokaliści śpiewali jak najwyżej te słynne high notes, bez względu czy mają do tego predyspozycje czy nie. I te high notes są z nich po prostu wyciskane. Czego by nie mówić złego o SM (a lista jest oczywiście długa) oni przynajmniej stawiają na wysokiej jakości trening wokalny. W JYP bierze się po prostu dzieciaki i każe im się naciągać struny głosowe do zdarcia. Przykładem takiej eksploatacji jest Han. Poza tym bardzo żałuje, że nie pojechałam na nich na Lollapalooze do Paryża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninthpirate Posted November 28 Share Posted November 28 Ja to kidsów słucham tylko na święta.. feliz navidad feliz navidad I can feel the evil coming but felix never bad 🥁 Dużo osób widzi w nich przyszłość kpopu, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ale w jednym się zgadzam - talent to chłopy mają ogromny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
little.purple.monster Posted yesterday at 12:37 PM Share Posted yesterday at 12:37 PM To jest mój zespół tego roku 😍 Z każdym comebackiem chłopaki się rozwijają i totalnie nie zwalniają tempa 🥰 Jest to zespół na miarę czwartej generacji 🔥 Moim biasem jest Bangchan i totalnie podziwiam go jak lidera takiego zespołu 💖 Moim marzeniem jest pójście na ich koncert 🤭 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts