Baka Posted August 26 Share Posted August 26 MAMAMOO to południowokoreański girlsband, który zyskał ogromną popularność dzięki swojemu wyjątkowemu style muzycznemu, potężnym wokalom i charakterystycznym osobowościom członkiń. Zespół składa się z czterech utalentowanych artystek: Solar (Kim Yong-sun), Moonbyul (Moon Byul-yi), Wheein (Jung Whee-in) i Hwasa (Ahn Hye-jin). Grupa zadebiutowała w 2014 roku pod wytwórnią RBW (Rainbow Bridge World) i szybko zdobyła uznanie zarówno w Korei, jak i za granicą. Solar (Kim Yong-sun): Urodzona: 21 lutego 1991 Solar jest liderką zespołu oraz wokalistką. Jej mocny i emocjonalny głos przyczynił się do charakterystycznego brzmienia MAMAMOO. Oprócz śpiewania, Solar posiada także zdolności aktorskie, co udowodniła w różnych programach telewizyjnych. Moonbyul (Moon Byul-yi): Urodzona: 22 grudnia 1992 Moonbyul jest raperką, tancerką i wokalistką wspierającą. Jej chłopięcy styl rapsu oraz charakterystyczny wygląd stanowiły ważny element tożsamości grupy. Poza działalnością w zespole, Moonbyul wykazywała zainteresowanie aktorstwem i projektami solowymi. Wheein (Jung Whee-in): Urodzona: 17 kwietnia 1995 Wheein jest główną wokalistką i tancerką. Jej głos cechuje się bogactwem i elastycznością, co pozwoliło jej na wykonywanie różnorodnych gatunków muzycznych. Wheein była również zaangażowana w tworzenie muzyki dla zespołu oraz wydawała solowe projekty muzyczne. Hwasa (Ahn Hye-jin): Urodzona: 23 lipca 1995 Hwasa jest wokalistką, raperką i tancerką. Jej ekstrawagancki styl wizualny oraz silna osobowość przyczyniły się do wyjątkowości MAMAMOO. Hwasa zyskała również rozpoznawalność dzięki swoim solowym utworom oraz udziałowi w różnych programach rozrywkowych. MAMAMOO zdobyło popularność dzięki swoim energetycznym występom na scenie, zdolnościom wokalnym i unikalnym konceptom muzycznym, łączącym różne gatunki od popu i R&B po jazz i hip-hop. Grupa zyskała opinię artystek wszechstronnych i odważnych, które nie boją się eksperymentować z muzyką i stylem. Ich dyskografia obejmuje wiele hitów, takich jak "Mr. Ambiguous", "Piano Man", "Um Oh Ah Yeh", "Décalcomanie", "HIP" i wiele innych. MAMAMOO zdobyło liczne nagrody i wyróżnienia w koreańskim przemyśle muzycznym oraz zyskało oddaną międzynarodową fanbase. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 14 Author Share Posted September 14 Kurde, zacząłem sobie czytać dziś do kawy o MAMAMOO i wychodzi, że Hwasa nie jest taka grzeczna dziewczynka jak myślałem XDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 28 Author Share Posted September 28 vlog Solar z Polski 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 28 Share Posted September 28 (edited) Obejrzałem natychmiast, zwłaszcza, że są też dostępne napisy w języku angielskim (do czego już przywykłem jeśli chodzi o kpopowych wykonawców). Nie śledzę youtubowej działalności Solar (chociaż od dawna wiedziałem, że to bardzo sympatyczna osoba), także dzięki Baka za dodanie odnośnika do video. "Kochambas" najlepsze 😆 Edited September 28 by Kamzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 28 Author Share Posted September 28 Fajnie, ze w ogole nagrala vloga z Polski, ale miejsca ktore filmowala raczej takie srednie XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninthpirate Posted November 19 Share Posted November 19 W dniu 14.09.2023 o 09:18, Baka napisał(a): Kurde, zacząłem sobie czytać dziś do kawy o MAMAMOO i wychodzi, że Hwasa nie jest taka grzeczna dziewczynka jak myślałem XDD Doczytałeś do tego trzygodzinnego przesłuchania po pozwie stowarzyszenia rodziców dorosłych studentów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts