j_pop_neko Posted September 7 Share Posted September 7 Cześć! Jestem pasjonatem jpopu i kolekcjonerem płyt CD z japońską muzyką popularną od 11 lat. Aktualnie w kolekcji posiadam 520 płyt z japońską muzyką z lat 1977-2023 na co składają się w większości albumy studyjne następnie kompilacje mini albumy i single. Cała moja przygoda z japońskimi dźwiękami zaczęła się w sierpniu 2012 roku gdy w jednym z salonów Empik wziąłem do ręki magazyn Otaku w którym przeczytałem wzmiankę o jpopie. Ulubieni artyści: Aya Hirano Yui Horie Nana Mizuki Asami Imai May'n Kyary Pamyu Pamyu Misono Scandal Silent Siren Shishamo Nao Toyama Riho Iida Mayumi Iizuka Pile Aika Yoshioka L'Arc~en~Ciel Indigo La End Omega Tribe Noriko Sakai Kyoko Koizumi Miho Nakayama Toshinobu Kubota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 7 Share Posted September 7 Cześć! Baw się dobrze, pisz dużo! 😄 Duży plusik za L'Arc~en~Ciel ❤️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 7 Share Posted September 7 Spora lista, ale większości nie znam niestety. Podobnie jak kolega admin, mogę dać na pewno plusik za Laruku 😉 Życzę jak najmniej bólu w palcach od pisania 😁 No i szacun za taką kolekcję, bo nawet w dzisiejszych czasach, zebranie takiego zestawu nie jest prostą sprawą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 8 Author Share Posted September 8 23 godziny temu, Kamzo napisał(a): Spora lista, ale większości nie znam niestety. Podobnie jak kolega admin, mogę dać na pewno plusik za Laruku 😉 Życzę jak najmniej bólu w palcach od pisania 😁 No i szacun za taką kolekcję, bo nawet w dzisiejszych czasach, zebranie takiego zestawu nie jest prostą sprawą. Do listy dopisalbym jeszcze takich artystów jak Takako Okamura, Yoshino Nanjo, Aya Matsuura(ktoś ją jeszcze pamięta?) i Megumi Okina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 8 Share Posted September 8 Oooo, bardzo lubiłem słuchać Ayi kiedyś! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 9 Author Share Posted September 9 W dniu 8.09.2023 o 11:56, Baka napisał(a): Oooo, bardzo lubiłem słuchać Ayi kiedyś! Udało mi się zebrać sporą część jej dyskografii ale obecnie nie jest to łatwe bo idolki z wczesnych lat "dwutysięcznych" powoli przechodzą do klasyki jpopu i ceny ich albumów rosną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 9 Author Share Posted September 9 W dniu 8.09.2023 o 11:56, Baka napisał(a): Oooo, bardzo lubiłem słuchać Ayi kiedyś! Udało mi się zebrać sporą część jej dyskografii ale obecnie nie jest to łatwe bo idolki z wczesnych lat "dwutysięcznych" powoli przechodzą do klasyki jpopu i ceny ich albumów rosną. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted Friday at 09:45 AM Author Share Posted Friday at 09:45 AM Jebs! W tym roku zakupiłem 90 płyt! Brawo Ja!💿🎶💪🔥😸😸😸 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted Friday at 05:13 PM Share Posted Friday at 05:13 PM Jeszcze masz cały grudzień - może uda się dobić do okrągłej setki 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted Friday at 08:13 PM Author Share Posted Friday at 08:13 PM @Kamzo fajnie by było.😉 Nigdy nie nabyłem tyłu płyt w jednym roku. W tym roku to rekord! 😁 Czekam teraz za dziewięcioma płytami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts