Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Nasze nabytki i kolekcje płytowe

j_pop_neko
 Share

Recommended Posts

W sumie już jest jeden temat odnośnie nowych nabytków, ale ten tutaj można wykorzystać jako miejsce, do prezentowania swoich kolekcji 😃
Tak więc, Luna Sea od dawna jest moim ulubionym zespołem, więc siłą rzeczy, nabyłem sporo z ich płyt. Nie mam wszystkiego, ale mogę powiedzieć, że mam większość 😄 (z kolekcji płyt CD; koncertów DVD nie będę prezentował, chociaż kilka też posiadam).
spacer.png

• Super 2

57 minut temu, Kamzo napisał(a):

W sumie już jest jeden temat odnośnie nowych nabytków, ale ten tutaj można wykorzystać jako miejsce, do prezentowania swoich kolekcji 😃
Tak więc, Luna Sea od dawna jest moim ulubionym zespołem, więc siłą rzeczy, nabyłem sporo z ich płyt. Nie mam wszystkiego, ale mogę powiedzieć, że mam większość 😄 (z kolekcji płyt CD; koncertów DVD nie będę prezentował, chociaż kilka też posiadam).
spacer.png

Właśnie też zauważyłem dubla po fakcie 😅 ale też właśnie bardziej miałem na myśli kolekcje i ewentualne ich uzupełnienia oraz ciekawostki wydawnicze białe kruki itp.😊

Godzinę temu, Kamzo napisał(a):

spacer.png

Kolekcja imponująca. 😊

No nieźle. Jak człowiek zobaczył to na własne oczy, to dopiero uderza, jak liczną masz kolekcję 😃 Pewnie już teraz jest warta małej fortuny, a z czasem wartość ta może wzrosnąć.

• Super 1

12 godzin temu, Kamzo napisał(a):

No nieźle. Jak człowiek zobaczył to na własne oczy, to dopiero uderza, jak liczną masz kolekcję 😃 Pewnie już teraz jest warta małej fortuny, a z czasem wartość ta może wzrosnąć.

Moim celem jest zamknąć zbiór w tysiącu płyt. O wartości to nawet się nie wypowiem chociaż domyślam się że może być ona spora natomiast nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na płyty. 😊

Już od paru dobrych lat zbieram wydawnictwa muzyczne z różnych gatunków, natomiast muszę przyznać, że najbardziej wsiąkłem w kolekcjonowanie vk, głównie ze względu na to, iż znaczna część muzyki, która mnie interesuje nie jest nigdzie indziej dostępna. Jeśli chodzi o liczby, jest tego już ponad 1000, ale dokładnej listy aktualnie nie mam, z uwagi na to, że proces dodawania nowych pozycji na Discogs jest ogromnie czasochłonny (i idiotycznie skonstruowany...). Dla zainteresowanych - tutaj mam względnie aktualną kolekcję wydawnictw vk: https://vk.gy/users/OmoideNoKage/

Najbardziej jestem chyba zadowolony z praktycznie pełnej kolekcji Crucifixion (brakuje mi aktualnie 3 przedmiotów ;-; ) i kompletnej dyskografii Misanthrope oraz らせん.

Nie chcę bardzo spamować, natomiast ciężko nie wymienić jeszcze jednej perełki w mej kolekcji, której projekt graficzny jest czystym złotem: 

image.png.9d8af7ee82bcbbc3591a4daa3f983947.png

Jest to solowa płyta wokalisty Refieny, a praktycznie każda rzecz, której dotknął trafia do mojej wishlisty XD

O dziwo, powodem, dla którego śledzę jego dokonania nie jest cudowny design solowych wydawnictw 😛 Próbka: 

Edited by C.W

Godzinę temu, C.W napisał(a):

Już od paru dobrych lat zbieram wydawnictwa muzyczne z różnych gatunków, natomiast muszę przyznać, że najbardziej wsiąkłem w kolekcjonowanie vk, głównie ze względu na to, iż znaczna część muzyki, która mnie interesuje nie jest nigdzie indziej dostępna. Jeśli chodzi o liczby, jest tego już ponad 1000, ale dokładnej listy aktualnie nie mam, z uwagi na to, że proces dodawania nowych pozycji na Discogs jest ogromnie czasochłonny (i idiotycznie skonstruowany...). Dla zainteresowanych - tutaj mam względnie aktualną kolekcję wydawnictw vk: https://vk.gy/users/OmoideNoKage/

Najbardziej jestem chyba zadowolony z praktycznie pełnej kolekcji Crucifixion (brakuje mi aktualnie 3 przedmiotów ;-; ) i kompletnej dyskografii Misanthrope oraz らせん.

Nie chcę bardzo spamować, natomiast ciężko nie wymienić jeszcze jednej perełki w mej kolekcji, której projekt graficzny jest czystym złotem: 

image.png.9d8af7ee82bcbbc3591a4daa3f983947.png

Jest to solowa płyta wokalisty Refieny, a praktycznie każda rzecz, której dotknął trafia do mojej wishlisty XD

O dziwo, powodem, dla którego śledzę jego dokonania nie jest cudowny design solowych wydawnictw 😛 Próbka: 

U mnie to głównie jpop w różnych odmianach starszych i nowszych następnie lata 80 trochę city popu showa idols itp no i trochę jrocka.

Kolekcji japońszczyzny jakiejś wielkiej nie mam bo przez lata skupiałem się mocno na polskim metalowym podziemiu i trochę na gotyku ale coś tam się kupowało. Chyba najbardziej cieszę z posiadanych płyt Malice Mizer i Moi Dix Mois. Na fotce dodatkowo bootleg z Gacktowymi singlami (w tym z czasów MM)

IMG_20230909_174414.jpg

• Super 4

21 godzin temu, j_pop_neko napisał(a):

U mnie to głównie jpop w różnych odmianach starszych i nowszych następnie lata 80 trochę city popu showa idols itp no i trochę jrocka.

Ja mocno swego czasu siedziałem w tzw. metalu z damskim wokalem, więc znajdzie się u mnie sporo wydawnictw np. Within Temptation czy Delain, bardzo lubię też klimaty projektów pokroju Artesia, Narsilion, czy The Moon and the Nightspirit. Do tego muzyka filmowa, z ciekawszych pozycji, po bardzo długich poszukiwaniach, udało mi się dorwać soundtrack z koreańskiego "horroru", "헨젤과 그레텔": 

• Super 1

24 minuty temu, C.W napisał(a):

Ja mocno swego czasu siedziałem w tzw. metalu z damskim wokalem

U mnie podobnie przy czym mocno polska scena. Artrosis, Moonlight, Delight, Closterkeller, Batalion d'amour itp. Artrosis mam wyzbieraniego w opór, ponad 90% wszystkich możliwych wydań każdej płyty xD

6 minut temu, johnyzlampy napisał(a):

U mnie podobnie przy czym mocno polska scena. Artrosis, Moonlight, Delight, Closterkeller, Batalion d'amour itp. Artrosis mam wyzbieraniego w opór, ponad 90% wszystkich możliwych wydań każdej płyty xD

To się dogadamy, gdyż też bardzo gustuję w takich klimatach, przypomniałeś mi właśnie, że muszę wreszcie zgrać demko Delight, gdyż leży i czeka na swą kolej 😄 Znasz Egrimonię?

54 minuty temu, johnyzlampy napisał(a):

Znam i nawet mam "Along The Path Of Diversity" 😉 Odo spoko ziom 😄

Ja również 😄 Bardzo szkoda, że nie kontynuowali w tym stylu. Ich powrót był niestety dość przeciętny, moim zdaniem 😕 

To takie bardziej zamknięcie rozdziału było. Z tego co pamiętam dwa stare, niedokonczone kawałki, po latach dokończone i nagrane od nowa.

A co by nie offtopowac wrzucam kolejny zestawił, który jest mi bliski. Na polskich koncertach niestety nie byłem ale płyty są z tamtej trasy. Odkupione, jak się po fakcie okazało,od organizatora tych koncertów i redaktora Jame Polska.

IMG_20230910_110528.jpg

• Super 3

Ja w zeszłym roku miałem okazję kupić sporo jpopu od jednej pani z olx w fajnych cenach bo po 15 zł i co najważniejsze w igiełka stanie a kilka nawet jeszcze we fabrycznych foliach. To zawsze najbardziej cieszy. 🙂

Kiedyś był taki sklep Oedo, mieli tam masę japońskich albumów, ściagali używane, lub mega stare które nie zeszły, dużo fajnych rzeczy można było tam znaleźć.

• Super 1

Godzinę temu, johnyzlampy napisał(a):

To takie bardziej zamknięcie rozdziału było. Z tego co pamiętam dwa stare, niedokonczone kawałki, po latach dokończone i nagrane od nowa.

A co by nie offtopowac wrzucam kolejny zestawił, który jest mi bliski. Na polskich koncertach niestety nie byłem ale płyty są z tamtej trasy. Odkupione, jak się po fakcie okazało,od organizatora tych koncertów i redaktora Jame Polska.

IMG_20230910_110528.jpg

Świetny zestaw! Gram∞Maria to nadal jeden z moich ulubionych japońskich zespołów, mieli naprawdę unikalny styl ^^

• Super 1

3 godziny temu, Baka napisał(a):

Kiedyś był taki sklep Oedo, mieli tam masę japońskich albumów, ściagali używane, lub mega stare które nie zeszły, dużo fajnych rzeczy można było tam znaleźć.

Kupowałem od nich kilka razy na samym początku. 🙂

• Super 1

W dniu 10.09.2023 o 12:27, Baka napisał(a):

Tak! Przypomniałeś mi o nich ^^ Kupiłem tam kilka starszych albumów Luna Sea. Szkoda, że zniknęli, ale nie dziwię się, bo popyt na ich towary malał z każdym rokiem.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Share

• Create New...