j_pop_neko Posted September 7 Share Posted September 7 Chwalmy się tu naszymi nowymi zakupami i całymi kolekcjami płyt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 8 Share Posted September 8 W sumie już jest jeden temat odnośnie nowych nabytków, ale ten tutaj można wykorzystać jako miejsce, do prezentowania swoich kolekcji 😃 Tak więc, Luna Sea od dawna jest moim ulubionym zespołem, więc siłą rzeczy, nabyłem sporo z ich płyt. Nie mam wszystkiego, ale mogę powiedzieć, że mam większość 😄 (z kolekcji płyt CD; koncertów DVD nie będę prezentował, chociaż kilka też posiadam). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 8 Author Share Posted September 8 57 minut temu, Kamzo napisał(a): W sumie już jest jeden temat odnośnie nowych nabytków, ale ten tutaj można wykorzystać jako miejsce, do prezentowania swoich kolekcji 😃 Tak więc, Luna Sea od dawna jest moim ulubionym zespołem, więc siłą rzeczy, nabyłem sporo z ich płyt. Nie mam wszystkiego, ale mogę powiedzieć, że mam większość 😄 (z kolekcji płyt CD; koncertów DVD nie będę prezentował, chociaż kilka też posiadam). Właśnie też zauważyłem dubla po fakcie 😅 ale też właśnie bardziej miałem na myśli kolekcje i ewentualne ich uzupełnienia oraz ciekawostki wydawnicze białe kruki itp.😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 8 Author Share Posted September 8 Godzinę temu, Kamzo napisał(a): W sumie już jest jeden temat odnośnie nowych nabytków, ale ten tutaj można wykorzystać jako miejsce, do prezentowania swoich kolekcji 😃 Tak więc, Luna Sea od dawna jest moim ulubionym zespołem, więc siłą rzeczy, nabyłem sporo z ich płyt. Nie mam wszystkiego, ale mogę powiedzieć, że mam większość 😄 (z kolekcji płyt CD; koncertów DVD nie będę prezentował, chociaż kilka też posiadam). Kolekcja imponująca. 😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 8 Author Share Posted September 8 Zapraszam też tu 😊Tu wrzucam zdjęcia płyt na bieżąco. https://www.instagram.com/j_pop_neko/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 8 Share Posted September 8 No nieźle. Jak człowiek zobaczył to na własne oczy, to dopiero uderza, jak liczną masz kolekcję 😃 Pewnie już teraz jest warta małej fortuny, a z czasem wartość ta może wzrosnąć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 8 Author Share Posted September 8 12 godzin temu, Kamzo napisał(a): No nieźle. Jak człowiek zobaczył to na własne oczy, to dopiero uderza, jak liczną masz kolekcję 😃 Pewnie już teraz jest warta małej fortuny, a z czasem wartość ta może wzrosnąć. Moim celem jest zamknąć zbiór w tysiącu płyt. O wartości to nawet się nie wypowiem chociaż domyślam się że może być ona spora natomiast nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na płyty. 😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 9 Share Posted September 9 (edited) Już od paru dobrych lat zbieram wydawnictwa muzyczne z różnych gatunków, natomiast muszę przyznać, że najbardziej wsiąkłem w kolekcjonowanie vk, głównie ze względu na to, iż znaczna część muzyki, która mnie interesuje nie jest nigdzie indziej dostępna. Jeśli chodzi o liczby, jest tego już ponad 1000, ale dokładnej listy aktualnie nie mam, z uwagi na to, że proces dodawania nowych pozycji na Discogs jest ogromnie czasochłonny (i idiotycznie skonstruowany...). Dla zainteresowanych - tutaj mam względnie aktualną kolekcję wydawnictw vk: https://vk.gy/users/OmoideNoKage/ Najbardziej jestem chyba zadowolony z praktycznie pełnej kolekcji Crucifixion (brakuje mi aktualnie 3 przedmiotów ;-; ) i kompletnej dyskografii Misanthrope oraz らせん. Nie chcę bardzo spamować, natomiast ciężko nie wymienić jeszcze jednej perełki w mej kolekcji, której projekt graficzny jest czystym złotem: Jest to solowa płyta wokalisty Refieny, a praktycznie każda rzecz, której dotknął trafia do mojej wishlisty XD O dziwo, powodem, dla którego śledzę jego dokonania nie jest cudowny design solowych wydawnictw 😛 Próbka: Edited September 9 by C.W Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 9 Author Share Posted September 9 Godzinę temu, C.W napisał(a): Już od paru dobrych lat zbieram wydawnictwa muzyczne z różnych gatunków, natomiast muszę przyznać, że najbardziej wsiąkłem w kolekcjonowanie vk, głównie ze względu na to, iż znaczna część muzyki, która mnie interesuje nie jest nigdzie indziej dostępna. Jeśli chodzi o liczby, jest tego już ponad 1000, ale dokładnej listy aktualnie nie mam, z uwagi na to, że proces dodawania nowych pozycji na Discogs jest ogromnie czasochłonny (i idiotycznie skonstruowany...). Dla zainteresowanych - tutaj mam względnie aktualną kolekcję wydawnictw vk: https://vk.gy/users/OmoideNoKage/ Najbardziej jestem chyba zadowolony z praktycznie pełnej kolekcji Crucifixion (brakuje mi aktualnie 3 przedmiotów ;-; ) i kompletnej dyskografii Misanthrope oraz らせん. Nie chcę bardzo spamować, natomiast ciężko nie wymienić jeszcze jednej perełki w mej kolekcji, której projekt graficzny jest czystym złotem: Jest to solowa płyta wokalisty Refieny, a praktycznie każda rzecz, której dotknął trafia do mojej wishlisty XD O dziwo, powodem, dla którego śledzę jego dokonania nie jest cudowny design solowych wydawnictw 😛 Próbka: U mnie to głównie jpop w różnych odmianach starszych i nowszych następnie lata 80 trochę city popu showa idols itp no i trochę jrocka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 9 Share Posted September 9 Kolekcji japońszczyzny jakiejś wielkiej nie mam bo przez lata skupiałem się mocno na polskim metalowym podziemiu i trochę na gotyku ale coś tam się kupowało. Chyba najbardziej cieszę z posiadanych płyt Malice Mizer i Moi Dix Mois. Na fotce dodatkowo bootleg z Gacktowymi singlami (w tym z czasów MM) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 10 Share Posted September 10 21 godzin temu, j_pop_neko napisał(a): U mnie to głównie jpop w różnych odmianach starszych i nowszych następnie lata 80 trochę city popu showa idols itp no i trochę jrocka. Ja mocno swego czasu siedziałem w tzw. metalu z damskim wokalem, więc znajdzie się u mnie sporo wydawnictw np. Within Temptation czy Delain, bardzo lubię też klimaty projektów pokroju Artesia, Narsilion, czy The Moon and the Nightspirit. Do tego muzyka filmowa, z ciekawszych pozycji, po bardzo długich poszukiwaniach, udało mi się dorwać soundtrack z koreańskiego "horroru", "헨젤과 그레텔": 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 10 Share Posted September 10 24 minuty temu, C.W napisał(a): Ja mocno swego czasu siedziałem w tzw. metalu z damskim wokalem U mnie podobnie przy czym mocno polska scena. Artrosis, Moonlight, Delight, Closterkeller, Batalion d'amour itp. Artrosis mam wyzbieraniego w opór, ponad 90% wszystkich możliwych wydań każdej płyty xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 10 Share Posted September 10 6 minut temu, johnyzlampy napisał(a): U mnie podobnie przy czym mocno polska scena. Artrosis, Moonlight, Delight, Closterkeller, Batalion d'amour itp. Artrosis mam wyzbieraniego w opór, ponad 90% wszystkich możliwych wydań każdej płyty xD To się dogadamy, gdyż też bardzo gustuję w takich klimatach, przypomniałeś mi właśnie, że muszę wreszcie zgrać demko Delight, gdyż leży i czeka na swą kolej 😄 Znasz Egrimonię? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 10 Share Posted September 10 Znam i nawet mam "Along The Path Of Diversity" 😉 Odo spoko ziom 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 10 Share Posted September 10 54 minuty temu, johnyzlampy napisał(a): Znam i nawet mam "Along The Path Of Diversity" 😉 Odo spoko ziom 😄 Ja również 😄 Bardzo szkoda, że nie kontynuowali w tym stylu. Ich powrót był niestety dość przeciętny, moim zdaniem 😕 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 10 Share Posted September 10 To takie bardziej zamknięcie rozdziału było. Z tego co pamiętam dwa stare, niedokonczone kawałki, po latach dokończone i nagrane od nowa. A co by nie offtopowac wrzucam kolejny zestawił, który jest mi bliski. Na polskich koncertach niestety nie byłem ale płyty są z tamtej trasy. Odkupione, jak się po fakcie okazało,od organizatora tych koncertów i redaktora Jame Polska. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 10 Share Posted September 10 Oooo, od Setsuny masz to? 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 10 Share Posted September 10 Tak 🙂 Z kilkadziesiąt płyty wtedy od niego wziąłem bo sprzedawał za jakieś grosze. Do tego jeszcze jakieś plakaty czy kalendarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 10 Author Share Posted September 10 Ja w zeszłym roku miałem okazję kupić sporo jpopu od jednej pani z olx w fajnych cenach bo po 15 zł i co najważniejsze w igiełka stanie a kilka nawet jeszcze we fabrycznych foliach. To zawsze najbardziej cieszy. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 10 Share Posted September 10 Kiedyś był taki sklep Oedo, mieli tam masę japońskich albumów, ściagali używane, lub mega stare które nie zeszły, dużo fajnych rzeczy można było tam znaleźć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 10 Share Posted September 10 Godzinę temu, johnyzlampy napisał(a): To takie bardziej zamknięcie rozdziału było. Z tego co pamiętam dwa stare, niedokonczone kawałki, po latach dokończone i nagrane od nowa. A co by nie offtopowac wrzucam kolejny zestawił, który jest mi bliski. Na polskich koncertach niestety nie byłem ale płyty są z tamtej trasy. Odkupione, jak się po fakcie okazało,od organizatora tych koncertów i redaktora Jame Polska. Świetny zestaw! Gram∞Maria to nadal jeden z moich ulubionych japońskich zespołów, mieli naprawdę unikalny styl ^^ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 10 Author Share Posted September 10 3 godziny temu, Baka napisał(a): Kiedyś był taki sklep Oedo, mieli tam masę japońskich albumów, ściagali używane, lub mega stare które nie zeszły, dużo fajnych rzeczy można było tam znaleźć. Kupowałem od nich kilka razy na samym początku. 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 11 Share Posted September 11 W dniu 10.09.2023 o 12:27, Baka napisał(a): Kiedyś był taki sklep Oedo, mieli tam masę japońskich albumów, ściagali używane, lub mega stare które nie zeszły, dużo fajnych rzeczy można było tam znaleźć. Tak! Przypomniałeś mi o nich ^^ Kupiłem tam kilka starszych albumów Luna Sea. Szkoda, że zniknęli, ale nie dziwię się, bo popyt na ich towary malał z każdym rokiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 11 Share Posted September 11 @Kamzo teraz to nic tylko promować japońska muzykę i otwierać sklep 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 11 Share Posted September 11 @Baka Ja raczej uderzałbym w sklep kpopwy 😄 To nawet nie chodzi o to czy wolę jedno, czy drugie, ale taką mamy obecnie koniunkturę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts