Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Ahoj

Matsuhi
 Share

Recommended Posts

Hej wszystkim. Tu kolejna osoba którą denerwują fejsbuki i tiktoki. 🥲 

Udzielałam się trochę na asian music Polska i na forach dotyczących konkretnych zespołów, chyba z jakąś… dekadę temu.

A ostatnio nostalgiczny nastrój mam. Do muzycznych korzeni powracam😉 I tak zabłądziłam tutaj.

Moje zespoły to przede wszystkim old-school visual kei.

X Japan, Buck-Tick, Zi:Kill, Malice Mizer, Dead End, Soft Ballet, ends, Laputa, Luna Sea, Deadman, The Novembers, Dir en Gray, Baiser… To takie pierwsze z brzegu. 

Pozdrawiam!

• Super 5

Cześć! Mam nadzieję, że pomożesz nam rozkręcić coś fajnego! Baw się dobrze!

Pytanie, jak tu trafiłaś? 😄

• Super 1

Hej, znam lub kojarzę większość z tych zespołów, więc już wiadomo, że mamy coś wspólnego 😉 No i niezapomniany hide na avatarze! 

• Super 1

@Baka Tak jak pisałam na czacie, coś mnie wzięło by sprawdzić czy w ogóle jeszcze żyje jakaś społeczność od j-music. 

i dzięki! Taki mam zamiar 😉

@Kamzo  No to będzie o czym dyskutować 😃 

I przyznaje bez bicia, hide u mnie rządzi odkąd po raz pierwszy spoczął na nim mój wzrok 😅 To przez niego wciągnęłam się w j-rockowe klimaty.

• Super 2

20 godzin temu, Matsuhi napisał(a):

Hej wszystkim. Tu kolejna osoba którą denerwują fejsbuki i tiktoki. 🥲 

Udzielałam się trochę na asian music Polska i na forach dotyczących konkretnych zespołów, chyba z jakąś… dekadę temu.

A ostatnio nostalgiczny nastrój mam. Do muzycznych korzeni powracam😉 I tak zabłądziłam tutaj.

Moje zespoły to przede wszystkim old-school visual kei.

X Japan, Buck-Tick, Zi:Kill, Malice Mizer, Dead End, Soft Ballet, ends, Laputa, Luna Sea, Deadman, The Novembers, Dir en Gray, Baiser… To takie pierwsze z brzegu. 

Pozdrawiam!

Joł! Ja natomiast siedzę sobie w szeroko pojętym jpopie i co nie co z jrocka też znam i lubię.

Jestem regularnym kolekcjonerem płyt CD z japońską muzyką popularną.

Mam już za sobą set dj'ski na jpopowej imprezie i występ w radiu ( na jesień być może też wystąpię) i oto takie moje maleńkie osiągnięcia w tym światku.😀

Stay tuned.. 😉

@johnyzlampy Prawda?? Mi też jakoś długo umykał. 

@j_pop_neko Hej, miło poznać. Fajna sprawa. Szacun za propagowanie japońskiej muzyki. Daj znać jak z tym występem, czy będzie może jakiś stream 😉

Chętnie bym zgłębiła się w j-pop (tu też stawiam raczej na old-school, np. Carmen Maki, Kenji Sawada, Yutaka Ozaki), więc spoko, że mamy tu konesera 😅 

Stay tuned!

• Super 1

19 minut temu, Matsuhi napisał(a):

@johnyzlampy Prawda?? Mi też jakoś długo umykał. 

@j_pop_neko Hej, miło poznać. Fajna sprawa. Szacun za propagowanie japońskiej muzyki. Daj znać jak z tym występem, czy będzie może jakiś stream 😉

Chętnie bym zgłębiła się w j-pop (tu też stawiam raczej na old-school, np. Carmen Maki, Kenji Sawada, Yutaka Ozaki), więc spoko, że mamy tu konesera 😅 

Stay tuned!

Jasne! Napewno będę informował. 🙂

Yutaka Ozaki! 👍

Tak się składa że właśnie czekam za jego albumem "seventeen's map" na cedeczku. 🙂 

Edited by j_pop_neko
  • Super 1

@Endziazmościc Cześć! Mam podobne wrażenie. Dla fanów j-rocka to nie te klimaty,  a i j-popu też nie bardzo. Trzeba mieć otwarty umysł 😝 

Bardzo też lubię solowe poczynania Ryoichiego Endo – zespół ends. To znów zupełnie inny muzycznie świat, mocno inspirowany The Doors. Ich to dopiero nikt nie słucha 🙃 A kawał naprawdę fajnej muzyki.

Pozdrawiam!

Edited by Matsuhi

1 minutę temu, Matsuhi napisał(a):

mocno inspirowany The Doors.

ooo, sprawdze sobie w takim razie 😄

W dniu 12.09.2023 o 13:46, johnyzlampy napisał(a):

BAISER poznałem dość późno. Świetny zespół!

BAISER nawet odświeżyłem "hana" kilka lat temu. To była dla mnie religia kiedyś. Elo @Matsuhi