Matsuhi Posted September 11 Share Posted September 11 Hej wszystkim. Tu kolejna osoba którą denerwują fejsbuki i tiktoki. 🥲 Udzielałam się trochę na asian music Polska i na forach dotyczących konkretnych zespołów, chyba z jakąś… dekadę temu. A ostatnio nostalgiczny nastrój mam. Do muzycznych korzeni powracam😉 I tak zabłądziłam tutaj. Moje zespoły to przede wszystkim old-school visual kei. X Japan, Buck-Tick, Zi:Kill, Malice Mizer, Dead End, Soft Ballet, ends, Laputa, Luna Sea, Deadman, The Novembers, Dir en Gray, Baiser… To takie pierwsze z brzegu. Pozdrawiam! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 11 Share Posted September 11 Cześć! Mam nadzieję, że pomożesz nam rozkręcić coś fajnego! Baw się dobrze! Pytanie, jak tu trafiłaś? 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 11 Share Posted September 11 Hej, znam lub kojarzę większość z tych zespołów, więc już wiadomo, że mamy coś wspólnego 😉 No i niezapomniany hide na avatarze! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuhi Posted September 12 Author Share Posted September 12 @Baka Tak jak pisałam na czacie, coś mnie wzięło by sprawdzić czy w ogóle jeszcze żyje jakaś społeczność od j-music. i dzięki! Taki mam zamiar 😉 @Kamzo No to będzie o czym dyskutować 😃 I przyznaje bez bicia, hide u mnie rządzi odkąd po raz pierwszy spoczął na nim mój wzrok 😅 To przez niego wciągnęłam się w j-rockowe klimaty. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 12 Share Posted September 12 BAISER poznałem dość późno. Świetny zespół! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 12 Share Posted September 12 20 godzin temu, Matsuhi napisał(a): Hej wszystkim. Tu kolejna osoba którą denerwują fejsbuki i tiktoki. 🥲 Udzielałam się trochę na asian music Polska i na forach dotyczących konkretnych zespołów, chyba z jakąś… dekadę temu. A ostatnio nostalgiczny nastrój mam. Do muzycznych korzeni powracam😉 I tak zabłądziłam tutaj. Moje zespoły to przede wszystkim old-school visual kei. X Japan, Buck-Tick, Zi:Kill, Malice Mizer, Dead End, Soft Ballet, ends, Laputa, Luna Sea, Deadman, The Novembers, Dir en Gray, Baiser… To takie pierwsze z brzegu. Pozdrawiam! Joł! Ja natomiast siedzę sobie w szeroko pojętym jpopie i co nie co z jrocka też znam i lubię. Jestem regularnym kolekcjonerem płyt CD z japońską muzyką popularną. Mam już za sobą set dj'ski na jpopowej imprezie i występ w radiu ( na jesień być może też wystąpię) i oto takie moje maleńkie osiągnięcia w tym światku.😀 Stay tuned.. 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuhi Posted September 12 Author Share Posted September 12 @johnyzlampy Prawda?? Mi też jakoś długo umykał. @j_pop_neko Hej, miło poznać. Fajna sprawa. Szacun za propagowanie japońskiej muzyki. Daj znać jak z tym występem, czy będzie może jakiś stream 😉 Chętnie bym zgłębiła się w j-pop (tu też stawiam raczej na old-school, np. Carmen Maki, Kenji Sawada, Yutaka Ozaki), więc spoko, że mamy tu konesera 😅 Stay tuned! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 12 Share Posted September 12 (edited) 19 minut temu, Matsuhi napisał(a): @johnyzlampy Prawda?? Mi też jakoś długo umykał. @j_pop_neko Hej, miło poznać. Fajna sprawa. Szacun za propagowanie japońskiej muzyki. Daj znać jak z tym występem, czy będzie może jakiś stream 😉 Chętnie bym zgłębiła się w j-pop (tu też stawiam raczej na old-school, np. Carmen Maki, Kenji Sawada, Yutaka Ozaki), więc spoko, że mamy tu konesera 😅 Stay tuned! Jasne! Napewno będę informował. 🙂 Yutaka Ozaki! 👍 Tak się składa że właśnie czekam za jego albumem "seventeen's map" na cedeczku. 🙂 Edited September 12 by j_pop_neko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endziazmościc Posted October 23 Share Posted October 23 @Matsuhi Jesteś fanką soft ballet? Rzadko spotyka się fanów tego zespołu w Polsce 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuhi Posted October 28 Author Share Posted October 28 (edited) @Endziazmościc Cześć! Mam podobne wrażenie. Dla fanów j-rocka to nie te klimaty, a i j-popu też nie bardzo. Trzeba mieć otwarty umysł 😝 Bardzo też lubię solowe poczynania Ryoichiego Endo – zespół ends. To znów zupełnie inny muzycznie świat, mocno inspirowany The Doors. Ich to dopiero nikt nie słucha 🙃 A kawał naprawdę fajnej muzyki. Pozdrawiam! Edited October 30 by Matsuhi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 28 Share Posted October 28 1 minutę temu, Matsuhi napisał(a): mocno inspirowany The Doors. ooo, sprawdze sobie w takim razie 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuhi Posted October 28 Author Share Posted October 28 Polecam ten kawałek^^ niestety, jakość tyłka nie urywa ale cóż… 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 1 Share Posted November 1 W dniu 12.09.2023 o 13:46, johnyzlampy napisał(a): BAISER poznałem dość późno. Świetny zespół! BAISER nawet odświeżyłem "hana" kilka lat temu. To była dla mnie religia kiedyś. Elo @Matsuhi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuhi Posted November 16 Author Share Posted November 16 @harlock Elo, elo! Widzę, że BAISER ma jednak tu posłuch. Mi nie udało się nikogo do nich przekonać… Ale stawiam że chodziło o wizerunek 😅 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 16 Share Posted November 16 @Matsuhi ja nawet nie próbowałem. BAISER to dla mnie bardzo ważny zespół, który zaliczam do mojej topki vk. Album "hana" nadal rządzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts