Baka Posted September 13 Share Posted September 13 Taylor Swift to amerykańska piosenkarka, autorka tekstów i aktorka, urodzona 13 grudnia 1989 roku w Reading, Pensylwania. Zdobyła ogromną popularność jako artystka muzyki pop i country. Swift rozpoczęła swoją karierę muzyczną w wieku nastoletnim, a jej pierwszy album, wydany w 2006 roku, zyskał uznanie krytyków i przyniósł jej pierwszy sukces komercyjny. Jej twórczość obejmuje szeroki zakres tematów, ale często skupia się na miłości, związkach i doświadczeniach życiowych. Taylor Swift jest także znana z pisania autentycznych tekstów, które często opierają się na jej własnych przeżyciach. Jej piosenki są zarówno osobiste, jak i relacjonujące ogólnoludzkie doświadczenia. Swift zdobyła wiele nagród muzycznych, w tym liczne nagrody Grammy. Jej albumy, takie jak "Fearless," "Red," "1989" i "Reputation," stały się hitami na całym świecie i przyniosły jej miliony fanów na całym świecie. Poza muzyką, Taylor Swift pojawiła się także w kilku filmach i produkcjach telewizyjnych, zdobywając uznanie za swoje aktorskie umiejętności. Jest również znana z aktywności charytatywnej i wspierania różnych organizacji dobroczynnych. Taylor Swift to ikona popkultury, która nie tylko inspiruje swoją twórczością, ale również angażuje się społecznie i politycznie. Jej wpływ na przemysł muzyczny i kulturę jest ogromny, co sprawia, że jest jedną z najważniejszych artystek swojego pokolenia. Obecnie chyba moja ulubiona wokalistka, widzialem wszystkie filmy dokumentalne, miliony rolek i filmow na YT. Ktos slucha? Co do ulubionych albumow, najbardziej lubie chyba 1989, ale wszystkie sa super! No i najwazniejsze, Taylor wystapi w koncu w Polsce! The Eras Tour zawiera az trzy koncerty w Polsce! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian Posted September 17 Share Posted September 17 Taylor to jest moje love/hate relationship. Kiedyś nie słuchałem w ogóle, ale w domu często leci jej muzyka i jakoś się wkręciłem żeby zobaczyć na czym polega jej fenomen. No i trochę wpadłem. Nie jest to mój number one, ale nam wszystkie bardziej popularne piosenki więc coś w tym fenomenie musi być. Ulubiony album to chyba Midnights i evermore. Jedyny problem jaki mam z Taylor to że bardzo ostrożnie się wypowiada na przeróżne tematy. 😕 No i jest trochę nijaka. Na koncert idę, chociaż jest według mnie o wiele lepszych popowych wokalistek, np. Billie Eilish (widziałem na żywo chociaż fanem nie jestem i po prostu wow, totalnie mnie zaskoczyła). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 17 Author Share Posted September 17 Ja uwielbiam Taylor! Tez kiedyś uważałem, że nie ma w niej nic ciekawego aż jakoś nie wiem dlaczego zacząłem, oglądać jej różne "wpadki" na yt i już poszło. Akurat u mnie to jest totalnie numer 1 od jakiegoś już czasu! Co do koncertu, piąteczka, też się wybieram! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian Posted September 17 Share Posted September 17 No nie można nie przyznać, że to jedna z największych gwiazd muzyki popowej. No i ma potężny talent do pisania piosenek. O wiele lepiej siadają mi mniej znane, np. marjorie albo Ronan. 😭 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 17 Author Share Posted September 17 Ja ze znanych kawałków to lubię chyba najbardziej Clean, chociaż w sumie nawet do końca nie wiem czy jest znany, czy nie. W ogóle 1989 to chyba mój ulubiony album, może dlatego, że pierwszy 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 12 Author Share Posted October 12 bump @Sebastian wybierasz się do kina zobaczyć the eras tour? 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninthpirate Posted Monday at 02:28 PM Share Posted Monday at 02:28 PM Tej pani zdecydowanie za dużo ostatnio słucham -,- Zostawię wam moją ulubioną piosenkę z "1989 (Taylor's Version)" 🕊️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted 11 hours ago Author Share Posted 11 hours ago No i bardzo dobrze, trzeba sluchac Taylor Swift! Ten kawałek bardzo lubie tez! ❤️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts