Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

TWICE

Baka
 Share

Recommended Posts

TWICE

Południowokoreańska grupa muzyczna TWICE to zespół, który zdobył serca fanów na całym świecie dzięki swojej energicznej muzyce, ujmującym teledyskom i charakterystycznemu składowi dziewięciu utalentowanych członkiń. Ich historia rozpoczęła się w 2015 roku i od tego czasu przeszli długą drogę, stając się jednymi z największych gwiazd K-popu. Oto bliższy przegląd ich fascynującej kariery:

TWICE narodziło się w wyniku programu telewizyjnego "SIXTEEN", który został zorganizowany przez agencję JYP Entertainment w 2015 roku. Program miał za zadanie wyłonić dziewięć członkiń, które tworzyłyby nowy zespół. W efekcie tego programu do zespołu dołączyły Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung i Tzuyu.

20 października 2015 roku stał się dniem, w którym TWICE oficjalnie zadebiutowało z minialbumem "The Story Begins" i utworem tytułowym "Like OOH-AHH". Debiutancka piosenka od razu stała się hitem, a teledysk do niej zdobył ogromną popularność, stając się jednym z najbardziej rozpoznawalnych w historii K-popu.

W ciągu roku od debiutu grupa zyskała ogromną popularność w Korei Południowej i za granicą. Ich przełomowym utworem okazał się "Cheer Up", który zdobył liczne nagrody, w tym prestiżowy tytuł "Song of the Year" na ceremonii Melon Music Awards. To było zaledwie początek ich międzynarodowego sukcesu.

W kolejnych latach TWICE kontynuowało swoją ekspansję, wydając kolejne hity, takie jak "TT", "Likey" czy "Fancy". Grupa również zdobyła ogromną popularność w Japonii, wydając japońskie single i albumy, co umocniło ich pozycję jako międzynarodowych ikon popkultury.

Członkinie TWICE zaczęły coraz bardziej angażować się w proces tworzenia muzyki, pisząc własne teksty i komponując utwory. To pozwoliło im wyrazić swoje artystyczne zdolności i dało większą kontrolę nad swoją twórczością.

Pomimo zmian w składzie na przestrzeni lat (Mina miała przerwę w karierze z powodu problemów zdrowotnych, a zespół działał jako ośmioosobowy), TWICE nadal trzyma się swojej pozycji jako jedna z najważniejszych grup K-popowych. Ich muzyka ewoluuje, a zespół nieustannie dostarcza fanom nowej i innowacyjnej rozrywki.

Członkinie TWICE angażują się również w różnorodne działalności pozamuzyczne, takie jak występy aktorskie, udział w programach rozrywkowych i prace charytatywne, co tylko wzmaga ich wpływ na społeczeństwo.

• Dodane przez
  • Kategoria
  • Aktywny
    Tak

Moja ukochana kpopowa grupa, dzięki której w ogóle zagłębiłem się w tym światku (a zainteresowałem się na początku dzięki Wonder Girls). Jeszcze nie tak dawno kupowałem naprawdę dużo ich merchu, nie tylko albumów muzycznych, które były zbierane przeze mnie praktycznie w każdym możliwym wydaniu 😆 Nadal je uwielbiam, sprawdzam aktywność, jak toczy się ich kariera, słucham muzyki, ale skończyłem już z chomikowaniem photobooków, albumów, koncertów itd. Nie wykluczam jednak zakupów od czasu do czasu. No dobra, nie o tym miał być ten wpis 😅
Jak wspomniałem na początku, TWICE to moja ulubiona kpopowa grupa. Śledzę ich poczynania praktycznie od początku, więc miałem okazję widzieć z biegiem lat jak się rozwijają, zdobywają popularność i jednocześnie nadal pozostają tak samo oddane swoim fanom i miłości do sceny oraz muzyki. TWICE to dziewięć unikalnych dziewczyn, o różnych, czarujących osobowościach i wyróżniających się barwach wokalnych (jestem praktycznie zawsze w stanie stwierdzić, która dziewczyna akurat śpiewa, a przypominam, że jest ich dziewięć 😄)
Za miesiąc będą świętowały ósmą rocznicę swojej kariery muzycznej i mam wrażenie jakbym te wszystkie lata przeszedł razem z nimi. Nie jestem w stanie zliczyć ile razy poprawiły mi humor i były promykiem światła w gorsze dnie. Czy to poprzez muzykę, występy w programach rozrywkowych w TV, różne pomysłowe nagrania z ich oficjalnego YouTube'a czy wszelkiej innej maści aktywności. W pełni zgadzam się z ich powitalnym hasłem one in a million!

Nie można zaprzeczyć, że są mega popularne. Bilety na występy w Meksyku wyprzedane w kilka chwil i dodają nowy koncert 😄