Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Książki

Baka
 Share

Recommended Posts

Macie swoje ulubione książki? Co czytacie? Miałem długa przerwę od książek, od kiedy pracuje z domu jedyne na co mam jeszcze siły i chęci to film wieczorem (i to głupi żeby nie trzeba było się wysilać), ale w końcu zabrałem się dziś za autobiografię Chandlera, wróć Matthew Perry'ego 😄

16947688490757518805711230473188.thumb.jpg.b80249e29194b453e460f95ba7843468.jpg

U mnie teraz ciężko z czytaniem książek. 😭 Jeżeli nabiorę chęci i motywacji, zabiorę się za Demiana. Już tyle czasu próbuje to przeczytać i trochę jest z tym kraksa.

@Baka z polskich Jacek Dukaj, choć jeszcze nie przeczytałem osadzonego w Japonii "Impreium Chmur". Z zagranicznych Neal Stephenson, Ślepowidzenie" Petera Wattsa, czy space operowy cykl Ekspansja (włącznie z serialem).

Czytam... za mało 😄 Wciąż jednak mam ogromny sentyment do anielskiej sagi Mai Lidii Kossakowskiej.

spacer.png

No i oczywiście japońskie klimaty - lubię książki Marcina Bruczkowskiego. A ogromne wrażenie zrobiła na mnie książka "Ganbare. Warsztaty umierania".

Ostatnio przygodowo/fantastyczne książki w japońskich klimatach też na tapecie - trzy tomowa saga Arkadiusza Saulskiego "Zapiski stali" mnie wciągnęła, zaś teraz sięgnęłam po tą pozycję: 

spacer.png

• Super 1

Skończyłam czytać “Pacjentkę” Alexa Michealidesa. Rzadko sięgam po thrillery, ale siostra poleciła więc pomyślałam, dam szansę. Nawet ok, czyta się szybko. Choć dość sporo, że tak to ujmę, “psychologicznych banałów”, to dla samej fabuły, i zakończenia mogę polecić. 

Teraz wrócę do “Nieznośnej lekkości bytu”, którą tak czytam po kawałku, z przerwami. Żeby lepiej strawić.

Właśnie zakupiłam kolejną książkę 😶 Czytałam jego poprzednią serię, a że tu mogłam zamówić przedpremierowo nowość, w dodatku z autografem od autora, to długo się nie wahałam 😉 

5890803266193833157_121.jpg.0f366731f2005485d4b11c9185e51ac9.jpg5890803266193833158_121.jpg.2c8b0ce151f3b0f9d6c92eea6bcf3145.jpg