Baka Posted September 15 Share Posted September 15 Wyświetl profil aespa aespa to zespół dziewczęcy pochodzący z Korei Południowej, który zadebiutował w 2020 roku pod skrzydłami renomowanej agencji rozrywkowej SM Entertainment. Od momentu premiery, aespa zdobyła serca fanów na całym świecie swoim innowacyjnym podejściem do muzyki, łącząc tradycyjny K-pop z elementami wirtualnej rzeczywistości. aespa została zapowiedziana przez SM Entertainment jako grupa koncepcyjna, wyznaczająca nowe standardy w świecie K-popu. Nazwa "aespa" wywodzi się od słów "avatar", które symbolizuje połączenie między światem rzeczywistym a wirtualnym, oraz "aspect", które reprezentuje różne strony i charaktery każdej z członkiń zespołu. Zespół zadebiutował oficjalnie 17 listopada 2020 roku, prezentując debiutancki singel "Black Mamba". To wyjątkowe wydawnictwo wprowadziło świat w fascynujący, wirtualny świat aespa, w którym członkinie współdziałają z wirtualnymi postaciami o imionach æ-Karina, æ-Giselle, æ-Winter i æ-NingNing. aespa to nie tylko muzyka, to cała opowieść osadzona w wirtualnej rzeczywistości. Zespół wykorzystuje postacie wirtualne, które współistnieją z członkiniami w świecie aespa, tworząc niepowtarzalną i zjawiskową narrację. Te wirtualne postacie mają swoje własne historie, wygląd i charaktery, a ich współpraca z członkiniami zespołu podkreśla połączenie pomiędzy światem realnym a wirtualnym. aespa zdobyła ogromną popularność nie tylko w Korei Południowej, ale także za granicą. Ich utwory charakteryzują się energetycznym brzmieniem, dopracowanymi choreografiami i sugestywnymi teledyskami, które zachwycają fanów na całym świecie. Zdobywając liczne nagrody i nominacje, zespół stał się nieodłączną częścią globalnej fali K-popu. Dodane przez Baka Kategoria Korea Aktywny Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 17 Share Posted September 17 Chyba moja ulubiona formacja z tzw. czwartej generacji kpopu. Zresztą, świadczy o tym choćby fakt, że obecnie mam ustawioną w tle właśnie tę grupę, a na avatarze Winter (którą lubię szczególnie 🥰), właśnie z aespa. Tak jak zostało zaznaczone w powyższym temacie, dziewczyny wystartowały z naprawdę unikalnym konceptem, ale po ponad dwóch latach zaczęło się to robić nieco męczące, dlatego ucieszyłem się, gdy przy tegorocznej EPce "My World" nieco odeszły od tego klimatu (swoją drogą, bardzo dobry mini album!). Przy całej mnogości kpopowych girl grup, w moich oczach jest w nich coś, co je wyróżnia. Dla jednych będą to ich wokale, dla innych wyszukany koncept czy wyjątkowa uroda dziewczyn. Dla mnie jest to wszystko i wiele więcej 😃 Pod koniec roku będą świętowały trzecią rocznicę debiutu, więc liczę na jeszcze wiele lat owocnej kariery w przyszłości! I na koniec... my naevis we love you 😎 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts