Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Nasze hobby

j_pop_neko
 Share

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu roślinki, sadzę wszystko co mi wpadnie w ręce i ma pestki. Udało mi się z cytryną kilka miesięcy temu i tak sobie rośnie do dziś, nie spodziewam się owoców na drzewku, ale i tak super! Odkryłem też jak fajnie jest zbierać grzyby w lesie i chodzę w miarę często, mniej mi się podoba jak wracam z pustym koszykiem, ale coż 😄

Siatkówka! A ściślej mówiąc bycie kibicem siatkówki XD Kiedyś trochę odbijałam, ale gdy na studiach wzięli nas na zawody, to mało brakowało, a bym znielubiła ten sport. Na szczęście to się nie wydarzyło i teraz staram się przynajmniej raz w roku zaliczyć mecz naszej męskiej reprezentacji, a w telewizji oglądam ich wszystkie mecze. Lubię też siatkę klubową (mam wzloty i upadki jako kibic Asseco Resovii Rzeszów). No i chodzę hobbystycznie na mecze siatkówki amatorskiej w moim mieście, a jednocześnie po prośby grających tam zawodników, prowadzę bloga i facebookową stronę o jednej drużynie - long story XD 

Informatyka, mechanika kwantowa, fantastyka, starożytne cywilizacje i gry wideo. Chciałbym wrócić do tradycyjnego RPG, ale muszę zebrać ekipę heh.

5 minut temu, harlock napisał(a):

starożytne cywilizacje

To byłby fajny temat który można pociągnąć! Też mógłbym o tym długo gadać 😄

• Super 1

U mnie wygląda to tak:

VHSy - zbieram namiętnie filmy na kasetach. Głównie anime, horrory, s-f, "karate" ale nie zamykam się na inne gatunki. Tak, szturchańce też mam xD Dla tekstów typu "wypieprz mnie w moją jebliwą kuciape" czytanych przez lektora warto zbierać i takie kasety 😄

Kung-fu i Kyudo - k-f od kilku lat a japońskie łucznictwo to świeża zajawka. Dodatkowo rowerowe tripy ze znajomymi.

Swogo czasu często chodziłem na metalowe koncerty, głównie podziemie. Teraz trochę mniej i częściej jestem na jakichś synthwave'ach.

Coś by się jeszcze znalazło ale na wszystko brak czasu.

• Super 1

W dniu 3.10.2023 o 11:00, johnyzlampy napisał(a):

"wypieprz mnie w moją jebliwą kuciape" czytanych przez lektora warto zbierać i takie kasety 😄

Jakis znany lektor to czytał? XD

1 godzinę temu, Baka napisał(a):

Jakis znany lektor to czytał? XD

Chyba Janusz Kozioł więc jeden z topki lektorskiej. Mam też hentaie, które czytał Knapik 😄

To w sumie jest ciekawe, kiedys gdzies chyba nawet czytalem, ze knapik czytal takie rzeczy XD

• Super 1

Zbieram pluszaki, oglądam teleturnieje i katastrofy w przestworzach (nałogowo), ponadto jestem fanem pingwinów z madagaskaru (Rico >>>) i niektórych polskich seriali: ranczo, świat według kiepskich, miodowe lata, ojciec mateusz..

Mam również pełną szufladę wierdszydeł i pomysłów na książki, których mi się nie chce pisać, bo jestem leniem : )

Dobra się zabieram za napisanie posta w tym temacie, i zabrać nie mogę ^^" Ja hobbystycznie jeżdżę na wolontariaty przy festiwalach (głównie fantastycznych, chociaż czasami na targi książek lub inne akcje muzyczne się zdarzy), jestem pełno etatową pandziarą, zbieram książki, mangi, płyty swoich ulubionych zespołów, gram w gry planszowe i komputerowe. I ostatnio zaczynam próbować swoich sił w robieniu kartek świątecznych - piękne to to nie jest, ale relaksuje.

Moim głównym zainteresowaniem zaraz po k-popie jest oglądanie azjatyckich bl dram. Najbardziej lubię tajskie i koreańskie. Moim numerem 1 na mojej liście bl dram jest KinnPorsche 😍 Ostatnio obejrzałam dramę pod tytułem Only friends i totalnie rozwaliła mi głowę 🙈🤪 Kilka osób wciągnęłam w to bagno i są bardzo zadowolone xD

Trochę tego jest, przede wszystkim gry konsolowe / komputerowe / planszowe (to mniej, głównie jak są jakieś eventy w okolicy). Mam PS5 i gram regularnie, głównie w singlowe rzeczy (Lies of P teraz) i Genshina, dużo też teraz w Minecraft Legends w co-opie z dziewczyną. Na kompie też gram, aktualnie w Baldur's Gate 3 (mam przerwę, ale wrócę do niej na bank, jestem w drugim akcie i ogólnie jestem zachwycony).

Zbieram też steelbooki i artbooki z gier, mam już ich trochę.

Mam też półkę z filmami na blu-ray i grami na PS3/4/5, do których sam zaprojektowałem okładki.

Muzyka nie-azjatycka też jest dla mnie bardzo ważna, na przykład The Midnight, Bring Me The Horizon czy PVRIS.

And last but not least, moje dwa koty! Potem wrzucę jakieś foty.

Kocham robić zdjęcia! Zawsze jak gdzieś jestem i widzę ciekawe rzeczy to muszę zdjęcie zrobić XD Bardzo lubię tez tańczyć, miałam kiedyś grupę taneczna, ale teraz sobie sama działam❤️