j_pop_neko Posted September 20 Share Posted September 20 Wyświetl profil Shouta Aoi Shouta Aoi to japoński artysta, piosenkarz i aktor głosowy. Data urodzenia: 11 sierpnia 1987 roku. Shouta Aoi rozpoczął swoją karierę jako aktor głosowy w 2007 roku. Jego pierwsze znaczące role głosowe obejmowały postacie w anime, takie jak "Kamen Rider Decade" i "Uta no Prince-sama." Artysta zyskał popularność jako piosenkarz, debiutując w 2013 roku singlem "Virginal." Od tego czasu wydał wiele singli i albumów, zdobywając szerokie grono fanów. Jego muzyka jest często związana z japońską popową i muzyką anime. Shouta Aoi koncertuje zarówno w Japonii, jak i za granicą, a jego koncerty są znane z energii i zaangażowania. Poza karierą muzyczną i aktorską, Aoi brał udział w różnych projektach, takich jak prace dubbingowe w grach wideo i udział w programach telewizyjnych. Dodane przez j_pop_neko Kategoria Japonia Aktywny Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ireth Posted September 20 Share Posted September 20 Shoutan! Sama miałam zakładać o nim temat 😄 Teraz troszkę mniej go słucham, ale miałam ogromną fazę, przez co kupiłam jego dwie płyty i koncert. Z Shoutą niektórzy mają ten problem, że ma specyficzny wokal, ale osobiście od zawsze podziwiałam jego skalę. Uwielbiam jego koncerty - niektóre występy są naprawdę fantastyczne i dopracowane. Jeśli miałam wymienić moje ulubione piosenki, to byłby to: Eclipse, (cały ten singiel to mistrzostwo ❤️) A ponad to np. Smile Smile Smile, Exisentce, Zero, Checkmate, Bet on you. To tak na szybko XD Fajnym zabiegiem było ostatnio wrzucenie na jego kanał na YT pełnych wersji jego klipów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts