Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

japonia Once Upon a Crime

Ireth
 Share

Recommended Posts

spacer.png

Dawno, dawno temu, za górami, za lasami żyła sobie dziewczynka o imieniu Czerwony Kapturek, która... zapragnęła ruszyć w świat, by odkrywać jego tajemnice. W trakcie podróży jej ścieżki skrzyżowały się z... Kopciuszkiem. Dziewczęta szybko nawiązują nić porozumienia, a sprawą wróżki (a raczej wiedźmy i wróżki) udają się na królewski bal, podczas którego książę ma wybrać swoją przyszłą narzeczoną. Kopciuszek ma nadzieję, że będzie to ona, zaś Czerwony Kapturek chce po prostu odwiedzić pałac.

Jednak w drodze na bal, przypadkowo potrącają mężczyznę i decydują się na ukrycie ciała. Po bezpiecznym dotarciu na miejsce Kopciuszek zakochuje się w księciu... Ale teraz nie czas na romanse, ponieważ dziewczęta znajdują się w trudnej sytuacji, gdy bal zostaje przerwany przez odkrycie zwłok! 

Tak oto przed Wami komediowe fantasy z luźnym podejściem do znanych bajek. Let me be honest - chciałam to obejrzeć dla postaci księcia, którego gra Iwata Takanori (Gun-chan z J Sould Brothers).

I cóż tu powiedzieć, bywa głupkowate i naiwne, nieco sztuczne, ale... Bawiłam się dobrze 🙂 Jeśli nastawicie się na rozrywkę, bez żadnych wymagań, to będzie się oglądało ten film przyjemnie. Jestem mile zaskoczona rozwiązaniem sprawy i związanym z tym plot-twistem. Wizualnie miłe dla okna, niektóre kreacje postaci przepiękne. No i Gun-chan, którego lubię niemal zawsze i wszędzie 😄 

Film jest dostępny na polskim Netflixie, tylko nie wiem, czy pod nazwą "Once upon a crime" czy "Czerwony Kapturek na tropie".

Lubię japońskie poczucie humoru, podeszłam początkowo sceptycznie ale po kilku minutach już śmiałam się do łez 😆

Rozbawiło mnie małe cameo Inukai Atsuhiro, którego słychać więcej niż widać (grał strażnika przy schodach), a niektóre fanki pisały jakby księcia tu zagrał.

Zakończenie bardzo ciekawe.

48 minut temu, Olgierdou napisał(a):

Rozbawiło mnie małe cameo Inukai Atsuhiro, którego słychać więcej niż widać (grał strażnika przy schodach), a niektóre fanki pisały jakby księcia tu zagrał.

Ja się dopiero zorientowałam, gdy sprawdziłam na MyDramaList cast i było takie "och, to on tu jest?" XD Bo szczerze powiedziawszy, mnie bardziej interesował Takanori Iwata 😄 

• Super 1