j_pop_neko Posted September 25 Share Posted September 25 Molchat Doma to białoruski zespół muzyczny, który został założony w Mińsku w 2017 roku. Skład zespołu składa się z trzech członków: Egora Szprygoła (śpiew, gitara basowa), Romana Komogorova (instrumenty klawiszowe, syntezatory) i Piotra Kletsko (perkusja). Zespół jest znany ze swojego unikalnego brzmienia, które łączy elementy post-punka, nowej fali i muzyki elektronicznej. Ich teksty często są napisane po rosyjsku i poruszają tematy takie jak melancholia, tęsknota i miłość. Ich piosenka "Sudno" stała się szczególnie popularna na platformie TikTok i przyczyniła się do międzynarodowej rozpoznawalności zespołu. Molchat Doma wydało kilka albumów, w tym "С крыш наших домов" (2018), "Этажи" (2020) i "Монумент" (2021). Grupa zyskała szerokie uznanie krytyków muzycznych i stała się częścią międzynarodowej sceny muzycznej. Ich twórczość jest często opisywana jako hipnotyzująca i nostalgiczna, a zespół jest uważany za jeden z czołowych przedstawicieli nowej fali (soviet wave) w Rosji i Białorusi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuhi Posted September 29 Share Posted September 29 Wow, mają mnie. Od pierwszych dźwięków Etahzi. @j_pop_neko dzięki za temat! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 30 Author Share Posted September 30 @Matsuhi Spoko😉 Wrzuciłem bo uznałem że warto o tej kapeli wspomnieć. Brzmienie dodatkowo wzbogacone tym kasetowym lo-fi co daje ciekawy i nostalgiczny efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted October 1 Share Posted October 1 @j_pop_nekodzięki za wrzutkę. Posłuchałem trochę i naprawdę fajne zimnofalowe rzępolenie. Poza tym szukam ciekawej muzy z przyjaznych nam krajów sąsiedzkich 😜 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted October 4 Author Share Posted October 4 @harlock Polecam Ploho no i stare dobre Kino z Cojem. Jest jeszcze Sommerset z Kazachstanu i Sadsvit z Ukrainy ale to bardziej synthwave. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted October 4 Share Posted October 4 5 godzin temu, j_pop_neko napisał(a): Jest jeszcze Sommerset z Kazachstanu i Sadsvit z Ukrainy Wspomniałem o przyjaznych nam krajach 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted October 5 Author Share Posted October 5 @harlock ok. Wziąłem to za ironię.😅😉 Muzyka ponad podziałami! 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted October 5 Share Posted October 5 za muzyką akurat zawsze stoją jakieś treści. staram się wybierać te, które są zgodne z moim wnętrzem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts