Ireth Posted September 28 Share Posted September 28 Wyświetl profil "D" D to japoński z nurtu visual-kei, których muzykę można określić jako metal/rock. Założony w 2003 roku przez Asagiego, Ruizę i Sina. Muzyka D obejmuje ciężkie utwory gitarowe, a także melancholijne ballady, a nawet muzykę średniowieczną i tańce ludowe z całego świata. Ich teksty skupiają się na miłości, naturze ludzkiej i tematach ezoterycznych, takich jak duchowość i relacje między ludźmi a naturą, a ich kostiumy są ściśle powiązane z opowiadanymi przez nich historiami. Ich styl odpowiada muzyce: fantastycznej, gotyckiej i eleganckiej. Aktualny skład: Asagi - wokal Ruiza - gitara Hide-zou - gitara Tsunehito - bas Hiroki - perkusja W 2014 roku przeszli na hiatus, ze względu na problemy zdrowotne wokalisty. 26 października 2015 D wydał swój pierwszy album po powrocie z przerwy, zatytułowany Wonderland Saviour. Wiele lat temu słuchałam ich namiętnie. Byłam także tą szczęściarą, która bawiła się na ich obu koncertach w Polsce. Szczególnie pamiętam ten pierwszy, we Wrocławiu, gdzie był fan meeting, gdzie panowie podpisywali merch - byłam tak oszołomiona, że nawet nie odważyłam się podać ręki XD W tym roku wypuścili zapowiedź nowego wydawnictwa: Dodane przez Ireth Kategoria Japonia Aktywny Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raum Posted September 29 Share Posted September 29 (edited) Zespół, który bardzo trudno jest wygooglać 😄 Są super, słucham ich od samego początku 🙂 Chociaż z nowościami nie jestem na bieżąco. Też byłem na polskich koncertach i bawiłem się świetnie, mam płytę z autografami. Pamiętam, że na ich pierwszego długograja (The name of the rose) byłem niesamowicie napalony i się nie rozczarowałem 🙂 Yami yori kurai dokoku no a cappella to bara yori akai jonetsu no aria i ten falsecik Asagiego... 😄 Super, że jeszcze grają! Edited September 29 by Raum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted October 10 Share Posted October 10 Znam, kiedyś więcej ich słuchałam. Teraz nie śledzę ich kariery na bieżąco, ale planuje nadrobić ( w końcu mam normalny internet to komputer wraca do łask) 😉 Byłam na koncercie w Krakowie, dali wtedy czadu...nawet zdobyczną kostkę przywiozłam do domu. I pamiętam, że ochrona miała problem z ogarnięciem płci mojej koleżanki (i jakieś dziewczyny też xD) i odsyłali ją od kobiety do faceta, i z powrotem 🤣 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 1 Share Posted November 1 Ostatnio odstawiłem. W dniu 10.10.2023 o 15:22, Kuroi napisał(a): Byłam na koncercie w Krakowie, dali wtedy czadu.. Oj, działo się... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ireth Posted November 2 Author Share Posted November 2 Szczerze to nie pamiętam do końca jak brzmieli, ale chyba wrocławski koncert wypadł lepiej niż ten w Krakowie. Może dlatego, że to był ich pierwszy i miałam wtedy gigantyczną fazę na nich? No i fanmeeting wtedy, gdzie nie musisz mieć vipa, by spotkać się z zespołem. Jednak obie set-listy bardzo przypadły mi do gustu i pamiętam, że byłam pod wrażeniem wokalu Asagiego, który naprawdę dobrze brzmiał na żywo. Zdjęcie podpisane przed Hide-zou dalej wisi w honorowej antyramie, jednak chłopaków już prawie nie słucham, choć sentyment pozostał 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 4 Share Posted November 4 My tu gadu gadu, a chłopaki z D robią wrzutkę Trochę przebojowo, trochę metalcore'owo. Przyjemnie się słucha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ireth Posted November 5 Author Share Posted November 5 Och my... Jak ja strasznie długo ich nie słuchałam 😮 Chyba mnie zainspirowałeś, by pograli sobie dziś w tle 🙂 A piosenka jest w takim stylu jaki najbardziej u nich lubię 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts