Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Seriale

Baka
 Share

Recommended Posts

Temat jak to na każdym forum - seriale.

Obecnie oglądam Przyjaciół chyba 4 raz, zawsze kiedy mnie łapie choroba robię sobie mini maraton.

1696008211007481459614937362394.thumb.jpg.d3d921ce8244400622fda8e1e4c88874.jpg

Jeden z moich ulubionych sitcomów, nawet pomalowałem drzwi na fioletowo 😄

Zacząłem też dziś nowy sezon Sex Education, ale jak na razie wieje trochę nuda.

Jak chcesz zarzucić coś lekkiego. To przede wszystkim komedia, oparta na prawdziwej historii arystokraty, który zapragnął zostać piratem. No i spotyka postrach mórz, Czarnobrodego… Polecam XD

Ooo, sprawdzę sobie może dzisiaj bo Sex Education strasznie mnie nudzi 😞

Edit: Wyszedl ostatnio pierwszy odcinek drugiego sezonu Lokiego - fajne! 😄

ja obecnie na tapecie mam:
Mandaloriana, Castle Rock, Alienistę, Biuro (to do obiadu), Kości (to do sprzątania), Wiedźmina 3S (i raczej ostatni), Lucyfera i czekam na kolejne sezony Sandmana 🙂

Obejrzałem dziś w koncu ostatni odcinek Ahsoki, jako zwykły odcinek - super, podobały mi się w sumie wszystkie, ale jako final sezonu trochę rozczarował, za to koniec odcinka z pokazanym 

Spoiler

duchem Anakina

bardzo mi się podobał, pewnie dlatego, że ja akurat bardzo lubię prequele 😄

W dniu 9.10.2023 o 18:18, Baka napisał(a):

Sex Education strasznie mnie nudzi 😞

ten S4 poza kilkoma fajnymi momentami to też mnie strasznie znudził 🥲 Maeve cudowna 😍

Ostatnio co oglądam to "Fundacja". Podobno fabuła serialu ma niewiele wspólnego z książką, ale mi się całkiem podoba 🙂

W dniu 8.11.2023 o 22:10, Olgierdou napisał(a):

Ostatnio co oglądam to "Fundacja". Podobno fabuła serialu ma niewiele wspólnego z książką, ale mi się całkiem podoba 🙂

Nie pamiętam od kiedy chce się za to zabrac, ale na pewno od dawna. Jutro mam dzien wolny więc może w koncu uda mi się sprawdzić chociaż dwa odcinki XD

Osobiście średnio lubię seriale, za długie to i niezbyt pasują mi, że oprócz głównej historii często są małe wątki na konkretny odcinek. Wolę jedną zwartą historię na 2-3h oglądania.
Niemniej zdarzało się coś oglądać i od siebie mogę polecić Czarnobyl i Unorthodox. Pierwszy wiadomo o czym, drugi o żydówce, która ucieka przed ortodoksyjnym światem w którym żyła i który nie chce jej na tą ucieczkę pozwolić. Oba kilkuodcinkowe co dla mnie jest dużą zaletą 😉 

5 godzin temu, johnyzlampy napisał(a):

Czarnobyl

Ooo w wakacje w końcu obejrzałam i bardzo dobry serial! Jared Harris był świetny w "Czarnobylu", i w "Fundacji" bardzo dobrze też zagrał dr.Seldona 😄