Kamzo Posted October 1 Share Posted October 1 (edited) Muzyk, którego chyba obecnie nikomu przedstawiać nie trzeba. Nie powiem, że łykam wszystko jak leci z jego twórczości. Wolę zwłaszcza jego późniejsze dokonania, co też moim zdaniem wskazuje na to, jak rozwinął się jako artysta. Wśród współczesnych popłuczyn wyróżnia się naprawdę pozytywnie i w tym przypadku popularność jaką uzyskał, uważam za w pełni zasłużoną. Gdy idzie w kierunku elektroniki, synthpopu, synthwave czy nawet rnb, w to mi graj. Raczej unikam kawałków, które są bardziej związane z szeroko pojętym rapem (najczęściej w kolaboracji z raperami 😆). Wiem, że jako człowiek zbierał różne opinie, ale nie interesuje mnie to - skupiam się w tym przypadku tylko na muzyce 🙂 Edited October 1 by Kamzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted October 2 Share Posted October 2 Przestałem słuchać, gdy uświadomiłem sobie, że Blinding Lights to właściwie Take On Me. Koleś pchany do reklam i gier (Fortnite), widocznie jest jakiś powód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 2 Share Posted October 2 Znam nazwę, ale nie wiedziałem, że jest tak popularny, dopiero jakieś zestawienia że Spotify, albo czegoś takiego mi to uświadomiły kilka dni temu XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted October 2 Author Share Posted October 2 W tym przypadku, zamiast skupiać się na singlach, które naturalnie, mają wzięcie i można je spotkać praktycznie na każdej muzycznej stacji TV czy w rozgłośniach radiowych, zerknąłbym całościowo na albumy studyjne. Jak to zwykle w takich przypadkach bywa, często są tam ukryte prawdziwe perełki, które nie są tak szeroko znane. Mój osobisty wybór to byłyby przede wszystkim jego dwa ostanie długograje, czyli "After Hours" z 2020 roku i "Dawn FM" z 2022. Polecam także wydany w obecnym roku live album "Live at SoFi Stadium". Świetny przegląd wielu utworów, które w niektórych przypadkach nawet nieco zyskały w wykonaniu na żywo. Jeśli ktoś ma możliwość zobaczyć, to na HBO Max jest też nagranie video właśnie z tego koncertu. Klimatyczna scenografia z zespołem ukrytym za tą konstrukcją, gra świateł i tancerki dają ciekawe zestawienie. Poniżej video promujące wspomniane nagranie i dalej jedne z utworów, wrzucony na YT niekoniecznie legalnie 😅: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts