tomika Posted August 28 Share Posted August 28 Nick: tomika Płeć: Kobieta Wiek: 31 lat (mentalnie wciąż 21, a w sklepie czasem jeszcze pytają o dowód, więc chyba nie jest źle) Powód przyjęcia: Nostalgia i ciekawość Cześć wszystkim. Jak się bawicie? Dobrze? No to teraz będziecie jeszcze lepiej 🙂 Strasznie dawno nie miałam okazji się ładnie przywitać na forum, to miła odmiana, ale nie wiem czy jeszcze potrafię. Moje zainteresowanie Japonią rozpoczęło się jeszcze w podstawówce, a w czasie nieistniejącego już gimnazjum natrafiłam po raz pierwszy na coś co można by było nazwać japońską muzyką... akurat wtedy był to Gackt... ten dobry stary Gackt, btw on jeszcze żyje? xD Po jakimś czasie internet podsunął mi ładnego chłopca z kolczykiem w ustach i niebieskich włosach, który chociaż absolutnie nie umiał śpiewać zaskarbił sobie moją miłość na długi czas. W ciągu kolejnych lat pojawiali się kolejni, a mój mózg na zawsze przestawił się na mocniejsze brzmienia (a może było to już wtedy jak miałam 8 lat i jedyną muzyką jaką miałam na komputerze była jedna z płyt Black Sabbath). Do moich ulubionych do tej pory zaliczam Dir en Grey, Sadie, Awoi, D'erlanger, Merry, Nocturnal Bloodlust, Dezert, -OZ- czy Reign. Natomiast do tej pory największą miłością darzę dawno już nie istniejący D'espairsRay (mam prawie w 100% skompletowaną ich dyskografie i sporo innego merchu) i nadal śledzę losy chłopaków (chyba powinnam powiedzieć że to panowie w sile wieku raczej). Aktualnie raczej nie szukam nowości (brak czasu), ale jeśli pojawi się coś co wpadnie mi w ucho to chętnie posłucham. Od jakiegoś czasu moja miłość do Japonii objawia się też podczas grania w gry. Bardzo lubię jRPG, jak i inne gatunkowo gry z J na początku. Poza tym z upodobaniem testuje japońskie knajpy jeśli tylko na jakąś trafie, a powiedziałabym, że jest ich teraz w Polsce zatrzęsienie, chociaż cały czas moja miłość do okonomiyaki nie znalazła w naszym kraju spełnienia. Mam za sobą też jedną podróż do Japonii (2019 rok), a w planach na przyszły rok jest kolejna. Aczkolwiek tym razem pewnie nie pokuszę się o koncerty w Japonii no chyba, że akurat będzie coś na czym mi mocno zależy. Pewnie mogłabym napisać więcej, ale myślę, że na razie wystarczy, jestem otwarta na Wasze pytania. Dziękuję, że ktoś zechciał to przeczytać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted August 28 Share Posted August 28 Yaaaaay, czesc! Pamiętam te czasy kiedy wszyscy kochali Gackt'a, ja znam go tylko z filmu którego nazwy nie pamiętam, ale grał tam chyba razem z Hyde z L'arc~en~Ciel XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomika Posted August 28 Author Share Posted August 28 To się nazywa Moon Child Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted August 28 Share Posted August 28 O, chyba tak, dzięki XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted August 28 Share Posted August 28 Gackt teraz siedzi w jury japońskiego Mam Talent 😄 Co do koncertów to bilety kupowałaś przez fankluby czy jakoś "normalnie" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomika Posted August 28 Author Share Posted August 28 Totalnie mnie to nie dziwi jeśli chodzi o Gackta. Pasuje do takiego miejsca. Będąc w Japonii byłam na 4 koncertach. Na jeden szłam ze względu na znajomych, wejście po prostu z ulicy. A na pozostałe trzy, bilety kupowała mi znajoma Japonka na normalnej loterii. Trochę to jest nadal absurdalne, że nie można tego zrobić samodzielnie nie będąc w Japonii, ale do tej pory dotyczy to prawie wszystkiego, więc chyba nie ma opcji na poprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted August 31 Share Posted August 31 W dniu 28.08.2023 o 17:41, tomika napisał(a): Od jakiegoś czasu moja miłość do Japonii objawia się też podczas grania w gry. Bardzo lubię jRPG, jak i inne gatunkowo gry z J na początku. Aż sapnąłem w tym momencie. Nie powinno mnie to w sumie zaskakiwać w takim miejscu - czy możesz podzielić się ulubionymi tytułami? I przede wszystkim, czy spotkałaś na swojej drodze gry z serii Kiseki (Trails)? Odkryłem je dosyć późno i ostatnimi laty pochłonęły mnie w dużym stopniu. Jeszcze małe wtrącenie co do pana Gackta - kilka lat temu, jeśli dobrze pamiętam, zrobił sobie przerwę ze względów zdrowotnych, ale chyba powoli wraca do pełnej dyspozycji muzycznej 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomika Posted August 31 Author Share Posted August 31 7 minut temu, Kamzo napisał(a): Aż sapnąłem w tym momencie. Nie powinno mnie to w sumie zaskakiwać w takim miejscu - czy możesz podzielić się ulubionymi tytułami? I przede wszystkim, czy spotkałaś na swojej drodze gry z serii Kiseki (Trails)? Odkryłem je dosyć późno i ostatnimi laty pochłonęły mnie w dużym stopniu. Jeszcze małe wtrącenie co do pana Gackta - kilka lat temu, jeśli dobrze pamiętam, zrobił sobie przerwę ze względów zdrowotnych, ale chyba powoli wraca do pełnej dyspozycji muzycznej 🙂 Co do Kiseki to mam kumpla który jest wielkim fanem (ostatnio kupiłam mu chyba 4 części na PSP po japońsku, więc teraz walczy). Ja się powoli przymierzam do spróbowania aczkolwiek trochę przeraża mnie ilość gier i oczywiście ich długość, ale to pewnie kwestia czasu, którego jest zawsze za mało. Lubię serie FF, Persone (w kolejce czekają chyba, ze trzy części z głównej gałęzi Shin Megami i jeszcze kilka innych odnóg od Atlusa - ogólnie uwielbiam Atlusa), swego czasu zakochałam się w Octopath Traveler, ale wole pierwszą część niż drugą. Fire Emblem to seria, która cały czas eksploruje i jestem zachwycona (aczkolwiek starsze gry potrafią dać mi w kość). Xenoblade Chornicles wciągnęły mnie na długo, cały czas mam w planach NG+ 2 części, bo chciałabym w końcu wylosować KOS-MOS. I jednocześnie zastanawiam się czemu na Switchu jeszcze nie wydali Xenoblade Chronicles X i jak dobrać się do starszej Xenosagi i nie zbankrutować. Ogólnie jest tego sporo i pewnie miałabym problem wymienić wszystko. Na kupce wstydu mam mnóstwo tytułów, których jeszcze nie zdążyłam ruszyć, a dużo starszych gier w ogóle jeszcze czeka na odkrycie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts