Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Pandora Gate

Baka
 Share

Recommended Posts

Dlugo zastanawialem sie czy zakladac ten temat, w koncu wiekszosc z nas tutaj to dziadki i te wszystkie nicki, czy nazwiska tych ludzi nic nam nie mowia (mi nic nie mowily przed tym wszystkim).

No, ale czasami siedze na wykopie i ciezko bylo nie trafic na ten temat w ktory nie ukrywam wciagnalem sie mocno i przez kilka dni poznalem chyba polowe polskiego internetu, a przynajmniej twarze.

Dzieja sie rozne samosady teraz, wychodza jakies dziwne wiadomosci, obrzydliwe, slabe, ale koniec koncow to nie ma chyba zadnego dowodu, ze faktycznie "do czegos doszlo".

Co myslicie?

8 godzin temu, Baka napisał(a):

w koncu wiekszosc z nas tutaj to dziadki

Starość, nie radość. Przeczytałem "dzieciaki" 😛

Temat nie wart uwagi. Odpalony tuż przed wyborami, miał jakiś cel. Może przekonać, może zniechęcić jednych do drugich. Takie "dwie minuty nienawiści" wzmacniające zasadę "divide et impera". Pewnie ten temat miał przykryć inne podobne, poważniejsze. System rzuca się w agonii, nie dajcie się zaszczuć 😝

Tak właśnie mówiłem swojej dziewczynie, niestety jestem "cienki" i jakoś ruszają mnie mocno te wszystkie filmy przeprosinowo-wyjasniajace mimo tego, że usłyszałem o tych ludziach dopiero kilka dni temu.

Wszędzie o tym głośno było, chociaż być może to tylko moje wrażenie, ale sprawa jakby trochę przycichła (zwłaszcza po wyborach). Totalnie nie ogarniam polskiej sceny youtubowej i mówiąc delikatnie, jest mi ona obojętna. Znam i śledzę kilka osób, ale ciężko zaliczyć je do mainstreamu. Te, które obserwuję, związane są z gamingiem, komentarzami politycznymi, szeroko pojętą nauką czy sprzętem komputerowym. Tej hałastry którą jarają się nastolatki w ogóle nie kojarzę 😆 No, może poza Wardęgą, bo lata temu wsławił się kilkoma prankami. Reszta brzmi dla mnie tak samo znajomo, jak nazwy drużyn z czwartej ligi meksykańskiej piłki nożnej. I tyle samo obchodzą mnie ich problemy i perypetie 😆 Więc nie, poza hasłami z portali z newsami, nie zgłębiłem sprawy.
Tak więc podsumowując, Baka słusznie stwierdził na początku, dziadki nie znajo 😆 (i w moim przypadku, dalej nie mają ochoty poznać).