Baka Posted August 28 Share Posted August 28 Wiadomo, ze na forum temat o filmach musi byc, akurat od jakiegos czasu pracuje z domu i ogladam mase filmow, zaczyna mi brakowac materialu do ogladania 😄 Od siebie moge polecic głupią komedię, ale jest tak sympatyczna, ze ogladalem ja już trzy razy - Wielka heca Bowfingera. Uważam, ze Steve Martin to najlepszy aktor na świecie (XD), potwierdził to w serialu Zbrodnie po sąsiedzku który w sumie też polecam, jest na Disneyu. Wszystkie propozycje przyjme z otwartymi ramionami i oczami XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted August 28 Share Posted August 28 Czasem ciężko mi coś polecić bo jako, że oglądam dużo filmów na VHSach to nie wiem jak wygląda ich dostępność w innej formie. Nie mniej ode mnie polecajka nawet trochę w temacie forum: Tokyo Pop - komedia muzyczna o amerykańsko-japońskiej parze i ich zespole. Smaczkiem jest cameo chłopaków z X Japan gdy jeszcze działali jako X. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 9 Author Share Posted September 9 Na netflixie nowy interaktywny film. Fabuły zero, ale śmiesznie się klika i wybiera przyszłego chłopaka XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 9 Share Posted September 9 W dniu 28.08.2023 o 21:28, johnyzlampy napisał(a): Czasem ciężko mi coś polecić bo jako, że oglądam dużo filmów na VHSach to nie wiem jak wygląda ich dostępność w innej formie. Nie mniej ode mnie polecajka nawet trochę w temacie forum: Tokyo Pop - komedia muzyczna o amerykańsko-japońskiej parze i ich zespole. Smaczkiem jest cameo chłopaków z X Japan gdy jeszcze działali jako X. Widziałem. Fajny luźny film w klimacie ejtisowym. 🙂 U mnie ostatnio Aktorska wersja Mulan. 😀 Dupska nie urywa ale do chipsów w sam raz. 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 27 Author Share Posted September 27 Wczoraj wieczorem widziałem See How They Run z 2022 roku. Trochę klimatem może przypomina serię Na noże. Taki lekki i przyjemny na wieczor, polecam 😄 https://www.filmweb.pl/film/Patrz+jak+kręcą-2022-10015061 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted September 28 Share Posted September 28 Ja żyję w swoim świecie. Branżowe WhoAmI, 23, Ready Player One, fantastyczne Wynalazek, Raport z Europy, Marsjanin, Elizjum, Na skraju jutra i na czasie genialne 12 Małp oraz Snowpiercer. Zmęczony serią Star Wars polecam Łotra 1. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 28 Author Share Posted September 28 Widzialem chyba wszystko co podałeś i bardzo mi się podoba, szczególnie Na skraju jutra, fajnie, że będzie dwójka. Szkoda, że Snowpiercer nie dostał nastepnej części, tylko serial... ktory w sumie w koncowce nawet się rozkręcił. Łotr 1 mimo tego, ze nie bylo tam mieczy świetlnych bardzo mi się podobał, ale najbardziej poziomem zaskoczyła mnie Ahsoka, jeśli ktoś oglądał animowane wojny klonów, czy rebeliantów to serial jest świetny, chociaż nawet bez tego pewnie super przyjemnie by się oglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted September 28 Share Posted September 28 Godzinę temu, Baka napisał(a): Łotr 1 mimo tego, ze nie bylo tam mieczy świetlnych bardzo mi się podobał Zdemitologizowana rebelia, to coś pięknego. Godzinę temu, Baka napisał(a): Jeśli ktoś oglądał animowane wojny klonów Tak, to mnie odrzuciło od SW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 28 Author Share Posted September 28 Obejrzałeś całość czy odpadłeś w pierwszych dwóch raczej słabych sezonach? 😛 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted September 28 Share Posted September 28 25 minut temu, Baka napisał(a): Obejrzałeś całość czy odpadłeś w pierwszych dwóch raczej słabych sezonach? 😛 Obejrzałem 5 sezonów, niektóre odcinki kilkukrotnie. Do pewnego stopnia Separatyści byli spoko, w porównaniu do gadających głów z Uni... Republiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 28 Author Share Posted September 28 To jeszcze dwa sezony przed Tobą, ja polecam 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted October 1 Share Posted October 1 Zapomniałem o Kenshinie. Jest to IMO najlepsza ekranizacja mangi. Bawiłem się świetnie i nie tylko ja, ale też osoby, które na co dzień niespecjalnie interesują się japońską tematyką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 2 Author Share Posted October 2 Nie oglądałem nigdy, nie czytałem też, mimo tego, że miałem milion razy to zacząć 😄 Za to od wczoraj wszedł Potter, już chyba 5 raz oglądam, ale dziewczyna nigdy nie widziała wiec cieszę się bardzo, że mogę znów pocieszyć się tym światem 😄 (btw. ma być serial o Harrym od HBO max XD) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted October 3 Share Posted October 3 Mogę polecić jeszcze rosyjski film sf Przyciąganie i Przyciąganie 2. Ma fajny dukajowy klimat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted October 3 Share Posted October 3 Właściwie ostatnio mało oglądam filmów live action. Nie mam już siły patrzeć na tych sprzedajnych obłudnych błaznów promujących za pieniądze siedzenie w zamknięciu eliksiry nieśmiertelności, jedzenie robaków i ratowanie jakieś planety (nie pamiętam, o którą chodzi). Znowu skupiam się raczej na anime. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted October 10 Share Posted October 10 Ja ostatnio odświeżałam sobie trochę filmów z pod znaku dramatu: "Dreams (Kurosawy)"; "Między piekłem, a niebem"; "Strasznie głośno, niesamowicie blisko" i "Znachora" nowego, muszę jeszcze wcześniejsze zobaczyć jeżeli uda się je znaleźć ^^" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 10 Author Share Posted October 10 Teraz, Kuroi napisał(a): i "Znachora" nowego no i jak Ci się podobał? 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted October 10 Share Posted October 10 No właśnie się podobał, a podobno trochę pozmieniali jeżeli chodzi o wcześniejsze adaptacje więc ambitnie chcę je porównać. Po książkę raczej nie sięgnę, bo gustuje w innych gatunkach...a i tak moja góra (książek) wstydu jest dość spora i czeka na swoją kolej 🤭 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 10 Author Share Posted October 10 Wlasnie mi sie tez podobał, troche za duzo corki moim zdaniem ktora gra cały czas jedna minę, ale ogolnie film fajnie zrobiony. Zabrakło mi tylko Spoiler "Wysoki sądzie, szanowni Panstwo, to jest profesor Rafał Wilczur" 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted October 10 Share Posted October 10 1 minutę temu, Baka napisał(a): Wlasnie mi sie tez podobał, troche za duzo corki moim zdaniem ktora gra cały czas jedna minę, ale ogolnie film fajnie zrobiony. Zabrakło mi tylko Ukryj zawartość "Wysoki sądzie, szanowni Panstwo, to jest profesor Rafał Wilczur" 😄 No właśnie nie tylko Tobie, mój chłop i kolega też o tym wspomnieli 🤣 Ja muszę nadrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 17 Author Share Posted October 17 No ja jeszcze musze zobaczyc pierwszego Znachora bo go nie widzialem, ciekawe czy lepszy niz ten Hoffmana. No i skonczylem kolejny raz potterowa serie, za kazdym raziem przezywam to jakbym nigdy wczesniej tego nie widzial 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 17 Share Posted November 17 Dziś premiera kolejnych Igrzysk Śmierci, w diesel punkowym klimacie. Ostatnio sporo odniesień do starego SF w kinematografii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted November 18 Author Share Posted November 18 Oooo to juz 😮 Bardzo lubilem pierwsze Igrzyska Smierci a podobno te sa jeszcze lepsze, troche dziwnie wyobrazic mi sobie Snowa jako spoko goscia, ale zobaczymy XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 18 Share Posted November 18 @Baka zobaczymy, wrócę do tego wątku po wizycie w kinie; wybieramy się najwcześniej ze jakieś dwa tygodnie ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted November 19 Author Share Posted November 19 Ja pewnie bede szybciej, nie wybieralem sie bo kompletnie o tym zapomnialem, ale skoro juz wiem to kino w tym tygodniu na pewno 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts