Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

news Hiroshi "Heath" Morie z X Japan nie żyje

Baka
 Share

Recommended Posts

5074042264_a2ed19530a_b-modified.thumb.jpg.cb393555fbc6bb86389b5cebc7a1cd21.jpg

Basista X JAPAN, HEATH, zmarł w wieku 55 lat. Według źródeł, była to nagła i niespodziewana strata.

"Spotkała mnie tragedia rodzinna, dlatego wróciłem do Japonii" - napisał lider X JAPAN, YOSHIKI, na swoich mediach społecznościowych 3 listopada. Odwołał wszystkie swoje plany w USA, w tym ceremonię "wyróżnienia honorowego", aby pilnie wrócić. Udał się do placówki w dzielnicy Shinjuku w Tokio, gdzie odbył spotkanie z HEATHem.

Od początku tego roku HEATH miał problemy ze zdrowiem. Gdy szukał pomocy medycznej, wykryto u niego raka. Niestety, choroba była już zaawansowana, zmarł krótko po wykryciu. 

Dzięki @C.W za podesłanie info.

• Baka changed the title to Hiroshi "Heath" Morie z X Japan nie żyje

Chyba szok jeszcze większy niż w przypadku Atsushiego. Być może dlatego, że nic mnie nie przyszykowało na tę wiadomość (nawet nie pamiętam bym kiedyś słyszał o jakichkolwiek problemach zdrowotnych Heatha), ale z drugiej strony, być może dlatego, że X JAPAN zawsze będzie miał szczególne miejsce w mojej pamięci. Siłą rzeczy, gdzieś tam z tyłu głowy pojawia się myśl, czy to już naprawdę koniec zespołu, który był targany wieloma smutnymi wydarzeniami przez dużą część swojej historii.

Ten rok nie jest wybitnie pozytywny... szkoda, bo zawsze była ta nuta nadzieji, że jeszcze razem coś stworzą 😔

15-20 lat temu nikt nie myślał nawet o pisaniu takich postów, a jak widac niestety czas szybko leci 😞

Rzeczywiście czarna seria ☹️  Szok.

2 godziny temu, Baka napisał(a):

15-20 lat temu nikt nie myślał nawet o pisaniu takich postów

Fakt, mi się tylko przypomina informacja o śmierci Daisuke z Kagerou.

2 godziny temu, Olgierdou napisał(a):

Rzeczywiście czarna seria ☹️  Szok.

Fakt, mi się tylko przypomina informacja o śmierci Daisuke z Kagerou.

Było, Shaisuke z BAISER, ANA z Despair, Chaos9 z Endless Dismal Moan, Jasmine You z (wówczas Versailles), wcześniej hide, THE PIASS, Hizumi z Madeth gray'll, ech...

To naprawdę smutna informacja.

Heath był zawsze tym najmniej medialnym członkiem X Japan, pamiętam go jako wyjątkowo skromnego i ciepłego człowieka, nigdy bym nie podejrzewała, że po hide i Taijim on będzie kolejnym, z którym będziemy musieli się pożegnać. 55 lat to zdecydowanie zbyt młody wiek na umieranie... 😞 

I choć między Yoshikim, a ToshIm wydaje się być obecnie jakieś poróżnienie, gdzieś głęboko tliła się we mnie nadzieja, że może się chłopaki się jeszcze kiedyś ze sobą zejdą. X Japan wykonał naprawdę fantastyczny koncert w 2017 roku i marzyłam, by na takim uczestniczyć w przyszłości. Z tą stratą, ta nadzieja zgasła.

Miałam szczęście być na podpisywaniu soundtracków do We Are X w Londynie na dzień przed ich koncertem i mogłam każdemu z osobna podziękować za ich muzykę. Bardzo cenię sobie teraz to wspomnienie.

• Super 1