Baka Posted November 7 Share Posted November 7 Basista X JAPAN, HEATH, zmarł w wieku 55 lat. Według źródeł, była to nagła i niespodziewana strata. "Spotkała mnie tragedia rodzinna, dlatego wróciłem do Japonii" - napisał lider X JAPAN, YOSHIKI, na swoich mediach społecznościowych 3 listopada. Odwołał wszystkie swoje plany w USA, w tym ceremonię "wyróżnienia honorowego", aby pilnie wrócić. Udał się do placówki w dzielnicy Shinjuku w Tokio, gdzie odbył spotkanie z HEATHem. Od początku tego roku HEATH miał problemy ze zdrowiem. Gdy szukał pomocy medycznej, wykryto u niego raka. Niestety, choroba była już zaawansowana, zmarł krótko po wykryciu. Dzięki @C.W za podesłanie info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted November 7 Share Posted November 7 Jakaś czarna seria w tym roku 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted November 7 Share Posted November 7 Chyba szok jeszcze większy niż w przypadku Atsushiego. Być może dlatego, że nic mnie nie przyszykowało na tę wiadomość (nawet nie pamiętam bym kiedyś słyszał o jakichkolwiek problemach zdrowotnych Heatha), ale z drugiej strony, być może dlatego, że X JAPAN zawsze będzie miał szczególne miejsce w mojej pamięci. Siłą rzeczy, gdzieś tam z tyłu głowy pojawia się myśl, czy to już naprawdę koniec zespołu, który był targany wieloma smutnymi wydarzeniami przez dużą część swojej historii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted November 7 Share Posted November 7 Ten rok nie jest wybitnie pozytywny... szkoda, bo zawsze była ta nuta nadzieji, że jeszcze razem coś stworzą 😔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 7 Share Posted November 7 Nie wygląda to dobrze 😣 Obawiam się, że to początek czarnej serii ⚰️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted November 7 Author Share Posted November 7 15-20 lat temu nikt nie myślał nawet o pisaniu takich postów, a jak widac niestety czas szybko leci 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olgierdou Posted November 7 Share Posted November 7 Rzeczywiście czarna seria ☹️ Szok. 2 godziny temu, Baka napisał(a): 15-20 lat temu nikt nie myślał nawet o pisaniu takich postów Fakt, mi się tylko przypomina informacja o śmierci Daisuke z Kagerou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 7 Share Posted November 7 2 godziny temu, Olgierdou napisał(a): Rzeczywiście czarna seria ☹️ Szok. Fakt, mi się tylko przypomina informacja o śmierci Daisuke z Kagerou. Było, Shaisuke z BAISER, ANA z Despair, Chaos9 z Endless Dismal Moan, Jasmine You z (wówczas Versailles), wcześniej hide, THE PIASS, Hizumi z Madeth gray'll, ech... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raum Posted November 8 Share Posted November 8 WTF 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted November 11 Share Posted November 11 Pojawiło się oficjalne obwieszczenie na stronie X JAPAN, także po angielsku, jak i osobiste wpisy członków zespołu (na stronie web Heatha): http://www.xjapan.com/index.html https://www.heathproject.com/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ledbele Posted November 12 Share Posted November 12 To naprawdę smutna informacja. Heath był zawsze tym najmniej medialnym członkiem X Japan, pamiętam go jako wyjątkowo skromnego i ciepłego człowieka, nigdy bym nie podejrzewała, że po hide i Taijim on będzie kolejnym, z którym będziemy musieli się pożegnać. 55 lat to zdecydowanie zbyt młody wiek na umieranie... 😞 I choć między Yoshikim, a ToshIm wydaje się być obecnie jakieś poróżnienie, gdzieś głęboko tliła się we mnie nadzieja, że może się chłopaki się jeszcze kiedyś ze sobą zejdą. X Japan wykonał naprawdę fantastyczny koncert w 2017 roku i marzyłam, by na takim uczestniczyć w przyszłości. Z tą stratą, ta nadzieja zgasła. Miałam szczęście być na podpisywaniu soundtracków do We Are X w Londynie na dzień przed ich koncertem i mogłam każdemu z osobna podziękować za ich muzykę. Bardzo cenię sobie teraz to wspomnienie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted November 14 Share Posted November 14 ToshI udostępnił akustyczny cover utworu "EAGLE SNIPER", kompozycji z solowej twórczości Heatha. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted November 14 Author Share Posted November 14 ale ciary przy sluchaniu tego kawalka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted November 14 Share Posted November 14 tutaj oryginalna wersja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts