Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

DRAMKA OF THE DAY

srika
 Share

Recommended Posts

Dzisiejsza Dramka of the day "Daily Dose of Sunrise"

Wczoraj skończyłam oglądać koreańską dramę Daily Dose Of Sunshine na Netflixie. I powiem wam, że dawno nie czułam aż tak wielu emocji podczas oglądania czegoś!!!

Zaczęłam ją oglądać przez naszą główną aktorkę Park Boyoung, ponieważ bardzo podobały mi się inne dramy, w jakich grała: Doom At Your Service i Strong Girl Bong-Soon. I tym razem też się nie zawiodłam jej zdolnościami aktorskimi. 

Drama opowiada o pielęgniarce o złotym sercu, która przeniosła się na wydział neuropsychiatryczny. Poznajemy historię różnych pacjentów, ich zaburzeń psychicznych, a także sposoby, dzięki którym moglibyśmy sobie pomóc w sytuacjach, kiedy nie czujemy się silni psychicznie - jak poprosić o pomóc bliskich, pisanie pamiętnika by wyzbyć się złych i nadmiernych emocji czy też codzienne komplementowanie siebie i najmniejszych rzeczy, które się zrobiło, by pomóc odbudować swoja wartość. Główna bohaterka mimo paru błędów rozwija się i zawsze stara pomóc stawiając dobro pacjentów nad swoje. 

Tutaj podrzucam Trailer 😉

Edited by srika
  • Super 2

Wczorajsza Dramka of the day "Twirkling Watermelon"

Z całego serca polecam wam kdrame Twirkling Watermelon!!!

Za tydzień wychodzą ostatnie 2 odcinki i trochę mi smutno z tego powodu, bo strasznie się przywiązałam do postaci 😭 Mimo że nie przepadam za oglądaniem dram wychodzących na bieżąco to po obejrzeniu 1 odcinka co tydzień wyczekiwałam odcinka. 

Chłopak, który jako jedyny w rodzinie potrafi słyszeć, od małego w tajemnicy przed rodziną gra na gitarze. Gdy ojciec dowiaduje się, że jego syn jest w zespole, wybucha między nimi kłótnia, po której syn cofa się w czasie. Odnajduje rodziców i dowiaduje się, że jego ojciec jednak nie jest głuchy od urodzenia. Poznaje go i odkrywa, że on też był w zespole. Dlatego chce mu pomóc i stara się zapobiec wypadkowi, który ma to spowodować. 

Więcej już nie opowiadam sami obejrzyjcie i się przekonajcie 😉

Można obejrzeć na Viki z napisami polskimi / Dramacool z napisami angielskimi

Edited by srika
  • Super 1

• *srika changed the title to DRAMKA OF THE DAY

Dzisiejsza Dramka of the day nosi tytuł "My Lovely Liar"

Dzisiaj przedstawiam wam drame "My Lovely Liar" w której główne rolą otrzymali Hwang Minhyun (NU'EST, Wanna One) i Kim Sohyun.

Drama opowiada o dziewczynie, która od małego potrafi rozróżnić kłamstwo od prawdy. Jest to zarazem błogosławieństwo, jak i swojego rodzaju przekleństwo. Posiadaczka daru używa go, by pomóc innym oferując konsultacje w swojej kawiarni.

Do mieszkania obok wprowadza się młody tajemniczy chłopak, który zawsze chodzi w maseczce. Jako że jest on powiązany z morderstwem swojej byłej dziewczyny, postanawia ukrywać swoją twarz przed światem. Jest on znanym muzykiem i producentem, którego znają tylko 2 osoby, z którymi pracuje w wytwórni.

Bohaterowie napotykają się na siebie w paru sytuacjach, a kiedy już poznają i zbliżają się do siebie, dziewczyna - Solhee odkrywa, że Doha nigdy jej nie okłamał, przez co zaczyna wątpić w swoje umiejętności. Wtedy też wychodzi kilka rzeczy na światło dzienne.

Zdecydowałam się to obejrzeć, ponieważ wyskoczyło mi w proponowanych na Viki, a jako że kocham Minhyuna to nie mogłam sobie odpuścić. A mimo tego, że po zobaczeniu Kim Sohyun w dramie "Love Alarm" nie mogłam na nią patrzeć, tak źle była wykreowana jej postać, ściskało mnie jak widziałam jej twarz gdziekolwiek i omijałam szerokim łukiem wszystkie produkcje gdzie miała rolę to tutaj bardzo u mnie zapunktowała. Więc ogólnie mówiąc podobało mi się bardzo i nie żałuje obejrzenia tej dramki.

My Lovely Liar możecie obejrzeć na platformie Viki z polskimi jak i angielskimi napisami.

Trailer dramy by jeszcze bardziej zachęcić was do obejrzenia: 

• Super 1

Dzisiejsza Dramka of the day to "Doona!"

Mogliście o niej już słyszeć, gdyż było o niej ostatnio wszędzie głośno. Drama jest krótka, bo posiada 9 odcinków wiec jesteście tak na prawdę w stanie obejrzeć ją na raz. Główną rolę żeńską otrzymała Bae Suzy - modelka, członkini zespołu Miss A oraz aktorka (Vagabond, Dream High, Start-Up). Rolę męską otrzymał Yang Sejong - model i aktor (Still17, Temperature of Love, Dr. Romantic)

Wonjun zaczyna wynajmować pokój w domu, by być bliżej uniwersytetu, oprócz męskich lokatorów znajduje się tam też Doona. Jest ona idolką, która z danych przyczyn stwierdziła, że kończy swoją karierę. Nikt nie wie że tam mieszka, gdyż rzadko wychodzi z domu i stara się nie wychylać. Główni bohaterowie poznają się, Wonjun staje się dla Doony oparciem i przyjacielem, a nawet wychodzi z tego cos więcej.

Oglądając tą dramkę momentami chichotałam jak nastolatka, a serce nie raz zabiło mocniej. Dużo osób twierdzi, że powinno się inaczej zakończyć i według mnie mają rację!!!

Możecie ją obejrzeć na Netflixie a tutaj podrzucam Trailer 😉