Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

news YG Entertainment potwierdza datę debiutu BABYMONSTER

Baka
 Share

Recommended Posts

1699542692-20231109-bm2.jpg.5702aaf91dfd8bc1ded3be8242b15313.jpg

YG Entertainment potwierdziło datę debiutu BABYMONSTER.

9 listopada firma ujawniła poniższy obraz z teaserem, na którym widnieje czerwony ślad na asfalcie oraz data debiutu BABYMONSTER - 27 listopada czasu koreańskiego. YG Entertainment wcześniej oznajmiło: "Byliśmy skrupulatni w wyborze debiutanckiego utworu, dążąc do osiągnięcia najlepszego możliwego rezultatu. Prosimy o zrozumienie dotyczące niewielkiego opóźnienia w stosunku do początkowo podanej daty debiutu we wrześniu."

Debiut BABYMONSTER z BATTER UP

Podzielcie się swoimi opiniami na temat piosenki, z tego widziałam wielu zauważyło podobny styl co Blackpink. Nie da się ukryć, że podobieństwa są, ale moim zdaniem dziewczyny się jeszcze rozkręcą 👀

Członkinie są z roczników 2002 - 2009

Szczerze masakra ;; brzmi jak piosenka dla blackpink ale zmienili zdanie i dali je to im. No po prostu wszystko jest zbyt podobne a najbardziej rap partie.. powinny dać im coś nowego wprowadzić powiew świeżości a nie odgrzewany kotlet. Nazywanie ich nowymi 2NE1 jest straszne..

Ten debiut jest dla mnie ciężki do oglądania. Jak dla mnie to jest zlepek kilku piosenek Blackpink w jedno xD Szkoda, bo dziewczyny mają naprawdę talent, a YG Ent. idzie sobie na skróty jak zawsze 😤 Mam wrażenie, że aktualnie te wszystkie debiutujące zespoły muszą zaczynać na jakiś kontrowersjach. Mam nadzieję, że ich następny comeback będzie lepszy i bardziej oryginalny niż to..

Dziewczyny mają ogromny talent, ale YG jak zwykle musiało zepsuć próbując robić z nich nieudolną kopie Blackpink. Piosenka i MV są straszne. Mam nadzieję że przy comebacku będzię lepiej i że doczekamy się go szybciej niż za 2 lata 😆

Piosenka totalnie nie w moim stylu, ale z przymrużeniem oka może być. W sumie nie spodziewałem się niczego innego, bo to kolejna grupa, której zadaniem ma być uderzenie w "zachodnie" gusta (z naciskiem na USA) 🤷‍♂️
O członkiniach grupy nie wiem praktycznie nic, bo nie wskoczyłem na "hype train" jaki zrobił się wokół nich przed debiutem. Na pewno moja uwagę zwróciła raperka w czarnym berecie/różowej, puchatej czapce i dziewczyna w pomarańczowych/rudych włosach, bo tzw. stage presence uczyła ją chyba sama Jennie z BP 😆 (pewien manieryzm i miny jakie robiła, przywoływały mi na myśl właśnie Jennie).
To dopiero debiut więc mają jeszcze wiele miejsca i czasu na rozwój. Zobaczymy w jakim kierunku podążą.

Dosłownie czuję się jakbym słuchała comebacku Blackpink tylko w innej wersji. Piosenka nie podoba mi się w ogóle, zawsze jakiś fragment piosenki po przesłuchaniu chodzi mi po głowie, a tym przypadku to nic kompletnie 🥲