*srika Posted November 13 Share Posted November 13 Red Velvet powróciły dzisiaj z swoim 3 albumem - Chill Kill. Ja jestem właśnie po przesłuchaniu całego albumu i moim ulubieńcem zdecydowanie jest Knock Knock (Who’s There?). Jaka piosenka wpadła wam najbardziej w ucho? link do spottify: link do mv: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*24hopeubounce Posted November 13 Share Posted November 13 Każda piosenka z tego albumu to takie arcydzieło, ale najbardziej podoba mi się Knock Knock i Nightmare ❤️ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*srika Posted November 13 Author Share Posted November 13 Teraz, 24hopeubounce napisał(a): Każda piosenka z tego albumu to takie arcydzieło, ale najbardziej podoba mi się Knock Knock i Nightmare ❤️ też myślałam o nightmare!!! ale jednak knock knock przebija wszystko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*24hopeubounce Posted November 13 Share Posted November 13 oj tak KK siadło niesamowicie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Kpoperowicz Posted November 14 Share Posted November 14 16 godzin temu, 24hopeubounce napisał(a): Każda piosenka z tego albumu to takie arcydzieło, ale najbardziej podoba mi się Knock Knock i Nightmare ❤️ To jest ARCYDZIEŁO 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
131206i Posted November 14 Share Posted November 14 zaraz się okaże, że tylko ja nie przesłuchałam albumu 🥲 trochę wstyd, pora nadrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted Friday at 04:18 PM Share Posted Friday at 04:18 PM W sumie jeszcze się nie wypowiedziałem w temacie, a uważam ten comeback za bardzo udany. Co prawda cały album do tej pory odsłuchałem tylko raz, ale to jedynie przez brak czasu (a raczej fakt, że ten wolny muszę dzielić między różne hobby, a w samej muzyce także nie brakuje opcji). Tytułowy utwór jest naprawdę dobry. Początek nie wskazuje na totalną zmianę w refrenie, ale to dosyć popularny zabieg ostatnimi czasy w kpopie. Nie powiedziałbym, że któraś z tych części składowych jest zła czy gorsza. Są po prostu... inne ^^ I psuje to nieco kompozycję całości. Drop, po którym wchodzi wokal Wendy to jak dla mnie szczytowy moment "Chill Kill" i żałuję jedynie, że całość nie poszła bardziej w tym kierunku. Klip utrzymany w stonowanej kolorystyce, czasami wręcz nieco mrocznej, dobrze uzupełnia się z utworem, a członkinie Red Velvet jak zwykle prezentują się wspaniale. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
little.purple.monster Posted Sunday at 03:01 PM Share Posted Sunday at 03:01 PM Jestem w trakcie odsłuchania albumu, ale powiem kilka słów o tytułowej piosence Chill Kill 🖤 Widziałam występy Red Velvet z tą piosenką w różnych programach i bardzo mi się podoba koncept i brzmienie tego utworu 🥰 Cieszę się, że dziewczyny wrócił w mroczniejsze klimat. Ta piosenka daje mi vibe Psycho 😍 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanaxx Posted Sunday at 07:47 PM Share Posted Sunday at 07:47 PM Knock knock jest rewelacyjne! Bardzo mnie odpręża ta piosenka XD Jeszcze podoba mi się to zdjęcie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiminnie Posted Monday at 08:34 PM Share Posted Monday at 08:34 PM Jestem miło zaskoczona tym albumem, ponieważ podobają mi się wszystkie piosenki bez wyjątku, ale tak najbardziej chyba bulldozer i knock knock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts