Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

album Red Velvet - Chill Kill

srika
 Share

Recommended Posts

IMG_0503.jpeg

Red Velvet powróciły dzisiaj z swoim 3 albumem - Chill Kill. Ja jestem właśnie po przesłuchaniu całego albumu i moim ulubieńcem zdecydowanie jest Knock Knock (Who’s There?).  
Jaka piosenka wpadła wam najbardziej w ucho?

link do spottify: 

link do mv: 

• Super 1

Teraz, 24hopeubounce napisał(a):

Każda piosenka z tego albumu to takie arcydzieło, ale najbardziej podoba mi się Knock Knock i Nightmare ❤️

też myślałam o nightmare!!! ale jednak knock knock przebija wszystko

• Super 1

16 godzin temu, 24hopeubounce napisał(a):

Każda piosenka z tego albumu to takie arcydzieło, ale najbardziej podoba mi się Knock Knock i Nightmare ❤️

To jest ARCYDZIEŁO

• Super 1
  • Haha 1

W sumie jeszcze się nie wypowiedziałem w temacie, a uważam ten comeback za bardzo udany. Co prawda cały album do tej pory odsłuchałem tylko raz, ale to jedynie przez brak czasu (a raczej fakt, że ten wolny muszę dzielić między różne hobby, a w samej muzyce także nie brakuje opcji).
Tytułowy utwór jest naprawdę dobry. Początek nie wskazuje na totalną zmianę w refrenie, ale to dosyć popularny zabieg ostatnimi czasy w kpopie. Nie powiedziałbym, że któraś z tych części składowych jest zła czy gorsza. Są po prostu... inne ^^ I psuje to nieco kompozycję całości. Drop, po którym wchodzi wokal Wendy to jak dla mnie szczytowy moment "Chill Kill" i żałuję jedynie, że całość nie poszła bardziej w tym kierunku.
Klip utrzymany w stonowanej kolorystyce, czasami wręcz nieco mrocznej, dobrze uzupełnia się z utworem, a członkinie Red Velvet jak zwykle prezentują się wspaniale.

• Super 1

Jestem w trakcie odsłuchania albumu, ale powiem kilka słów o tytułowej piosence Chill Kill 🖤 Widziałam występy Red Velvet z tą piosenką w różnych programach i bardzo mi się podoba koncept i brzmienie tego utworu 🥰 Cieszę się, że dziewczyny wrócił w mroczniejsze klimat. Ta piosenka daje mi vibe Psycho 😍

• Super 1