*Kpoperowicz Posted November 14 Share Posted November 14 DPR IAN powrócił do nas ze swoją 2 EP-ką 6 października 2023. Dear Insanity posiada 7 utworów. Tytuł pochodzi od postaci z jego fabuły MITO zatytułowanej „Mr. Insanity”, który pojawił się na poprzedniej płycie, Moodswings In To Order. 4 Sierpnia 2023 roku Christian wypuścił Pre Singiel do tego albumu zatytułowany Peanut Butter & Tears. W teledysku możemy zobaczyć IANA podróżującego do świata "The Other Side". To tutaj traci swoje zdrowie psychiczne i powoli zmienia się w swoje alter ego Mr. Insanity. Link do MV: W kolejnym singlu „So I Danced”, wydanym 15 września 2023, Mr. Insanity dokonuje napadu na bank The Other Side, o którym mowa w teledysku. Gdy mu się to uda, przerywa mu MITO, alter ego, które IAN stworzył dla swoich maniakalnych dołków. Mr Inanity udaje się uciec, ale MITO przekształca The Other Side na jego obraz. Link do MV: 4 października DPR IAN wydał „Don’t Go Insane” na dwa dni przed oficjalną premierą, co czyni go trzecim singlem i utworem tytułowym. Teledysk ukazał się w dniu premiery dwa dni później i przedstawia Insanity przeżywającego koszmar, który przypomina "polowanie na czarownice" . Link do MV: Przez całą EP-kę słyszymy wycie wilków, które zdają się zbliżać do Insanity. W fabule te wilki mogą być zupełnie alter ego MITO lub IAN. W swojej piosence z 2022 r. Mr. Insanity – mówi, że ma „iluzje koszmarów o wilkołakach”. Wilkołaki wskazują na przemianę z człowieka w potwora. Kochajcie Christiana to ile pracy wkłada w swoje albumy i cały LOR jest przecudowne. Jeśli chcecie to zrobię post o poprzednich płytach IANA ❤️ Dajcie koniecznie znać czy znaliście wcześniej Iana i jaka jest wasza ulubiona piosenka ❤️ Poniżej wrzucam linka do albumu w Spotify: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*24hopeubounce Posted November 14 Share Posted November 14 Jeden z lepszych albumów wydanych w tym roku! ❤️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Kpoperowicz Posted November 14 Author Share Posted November 14 Teraz, 24hopeubounce napisał(a): Jeden z lepszych albumów wydanych w tym roku! ❤️ OJ to prawda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ireth Posted November 14 Share Posted November 14 Nastała ta wiekopomna chwila, kiedy piszę swój pierwszy post w dziale z k-popem. A winnymi są @Kpoperowiczi @kasiek 😉 A tak serio - jakże inny ten album. Mam swój pewien stereotyp k-popu w głowie, ale fajnie jest, jak ktoś go niszczy. Także to wydawnictwo trafiło w moje gusta - pan ma przyjemny wokal, piosenki są różnorodne, ale całość ma jednolity klimat. Myślę, że tak bardzo wpadło mi w ucho, bo swoją twórczością odrobinę przypomina mi mojego ukochanego OMI. Nie mam jeszcze piosenki, która najbardziej wpadłaby mi w ucho, ale album został zapisany w mojej biblioteczce na Spotify i będę wracać 🙂 Także, jeśli wydał coś jeszcze w tym stylu, let me know 😉 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Kpoperowicz Posted November 14 Author Share Posted November 14 20 minut temu, Ireth napisał(a): Nastała ta wiekopomna chwila, kiedy piszę swój pierwszy post w dziale z k-popem. A winnymi są @Kpoperowiczi @kasiek 😉 A tak serio - jakże inny ten album. Mam swój pewien stereotyp k-popu w głowie, ale fajnie jest, jak ktoś go niszczy. Także to wydawnictwo trafiło w moje gusta - pan ma przyjemny wokal, piosenki są różnorodne, ale całość ma jednolity klimat. Myślę, że tak bardzo wpadło mi w ucho, bo swoją twórczością odrobinę przypomina mi mojego ukochanego OMI. Nie mam jeszcze piosenki, która najbardziej wpadłaby mi w ucho, ale album został zapisany w mojej biblioteczce na Spotify i będę wracać 🙂 Także, jeśli wydał coś jeszcze w tym stylu, let me know 😉 Nawet nie wiesz jak się cieszę że kogoś zachęciłem do Iana oczywiście że wydał jeszcze 2 tak samo wspaniale albumy jak chcesz żebym również opowiedział o nich więcej to daj znać a tymczasem podsyłam linki: Pierwszy Album MITO (najfajniejsze ze w wersji fizycznej okładka jest niewidoczna dopiero jak się ją podpali (ogrzeje) to się pojawia: a tu drugi album MIITO: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*kasiek Posted November 14 Share Posted November 14 33 minuty temu, Ireth napisał(a): Nastała ta wiekopomna chwila, kiedy piszę swój pierwszy post w dziale z k-popem. A winnymi są @Kpoperowiczi @kasiek 😉 A tak serio - jakże inny ten album. Mam swój pewien stereotyp k-popu w głowie, ale fajnie jest, jak ktoś go niszczy. Także to wydawnictwo trafiło w moje gusta - pan ma przyjemny wokal, piosenki są różnorodne, ale całość ma jednolity klimat. Myślę, że tak bardzo wpadło mi w ucho, bo swoją twórczością odrobinę przypomina mi mojego ukochanego OMI. Nie mam jeszcze piosenki, która najbardziej wpadłaby mi w ucho, ale album został zapisany w mojej biblioteczce na Spotify i będę wracać 🙂 Także, jeśli wydał coś jeszcze w tym stylu, let me know 😉 Miło się czyta takie rzeczy! 😌 Poza tym albumem Christian ma wiele innych świetnych kawałków, więc przy okazji mogę polecić So Beautiful, Ballroom Extravaganza i Mood! ^^ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted November 14 Share Posted November 14 Zachęcony wymianą zdań w chatboxie i pozytywnymi opiniami, które przewijały się na forum, sprawdziłem najnowszy klip. Nie powiem, że mi nie podeszło, bo było wprost przeciwnie! Ale xD! Gdybym usłyszał sam utwór, czy zobaczył klip w TV, to chyba bym nie pomyślał, że to kpop. Fakt, azjatycka uroda wykonawcy byłaby jakimś tropem, ale całość wykonana po angielsku, i to dosyć sprawnie, zbija z tropu 😄 Zaciekawiło mnie to, więc pogrzebałem trochę w necie i doczytałem się, że niektórzy wrzucają muzykę DPR IANa do tzw. krnb. Jeśli zaś przyjąć, że kpop to muzyka idoli, którzy najczęściej tańczą do sowich utworów, promują się w muzycznych programach TV itd., to nie łapie się on również w tej kategorii 🤔 Oczywiście każdy może to interpretować jak chce, bo kpop jest dosyć szerokim pojęciem, ale jak widać, ten utwór/klip zmusił mnie do bardziej analitycznych przemyśleń 😅 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Kpoperowicz Posted November 14 Author Share Posted November 14 Teraz, Kamzo napisał(a): Zachęcony wymianą zdań w chatboxie i pozytywnymi opiniami, które przewijały się na forum, sprawdziłem najnowszy klip. Nie powiem, że mi nie podeszło, bo było wprost przeciwnie! Ale xD! Gdybym usłyszał sam utwór, czy zobaczył klip w TV, to chyba bym nie pomyślał, że to kpop. Fakt, azjatycka uroda wykonawcy byłaby jakimś tropem, ale całość wykonana po angielsku, i to dosyć sprawnie, zbija z tropu 😄 Zaciekawiło mnie to, więc pogrzebałem trochę w necie i doczytałem się, że niektórzy wrzucają muzykę DPR IANa do tzw. krnb. Jeśli zaś przyjąć, że kpop to muzyka idoli, którzy najczęściej tańczą do sowich utworów, promują się w muzycznych programach TV itd., to nie łapie się on również w tej kategorii 🤔 Oczywiście każdy może to interpretować jak chce, bo kpop jest dosyć szerokim pojęciem, ale jak widać, ten utwór/klip zmusił mnie do bardziej analitycznych przemyśleń 😅 Tak sorki jeszcze dopowiem a najlepiej zrobię później profil jego tutaj ze urodził się w Australii a przeprowadził się do Korei w wieku 18 lat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*24hopeubounce Posted November 17 Share Posted November 17 W dniu 14.11.2023 o 21:09, Kamzo napisał(a): Zachęcony wymianą zdań w chatboxie i pozytywnymi opiniami, które przewijały się na forum, sprawdziłem najnowszy klip. Nie powiem, że mi nie podeszło, bo było wprost przeciwnie! Ale xD! Gdybym usłyszał sam utwór, czy zobaczył klip w TV, to chyba bym nie pomyślał, że to kpop. Fakt, azjatycka uroda wykonawcy byłaby jakimś tropem, ale całość wykonana po angielsku, i to dosyć sprawnie, zbija z tropu 😄 Zaciekawiło mnie to, więc pogrzebałem trochę w necie i doczytałem się, że niektórzy wrzucają muzykę DPR IANa do tzw. krnb. Jeśli zaś przyjąć, że kpop to muzyka idoli, którzy najczęściej tańczą do sowich utworów, promują się w muzycznych programach TV itd., to nie łapie się on również w tej kategorii 🤔 Oczywiście każdy może to interpretować jak chce, bo kpop jest dosyć szerokim pojęciem, ale jak widać, ten utwór/klip zmusił mnie do bardziej analitycznych przemyśleń 😅 zauważyłam, że ludzie przyzwyczaili się do wrzucania w kpop wszystkich osób, które KIEDYŚ tworzył kpopową muzyke.. w tym przypadku jest podobnie, bo Christian był w boysbandzie C-Clown i niektórym to tak zostało XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted November 17 Share Posted November 17 Godzinę temu, 24hopeubounce napisał(a): zauważyłam, że ludzie przyzwyczaili się do wrzucania w kpop wszystkich osób, które KIEDYŚ tworzył kpopową muzyke.. w tym przypadku jest podobnie, bo Christian był w boysbandzie C-Clown i niektórym to tak zostało XD Ha ha, faktycznie tak jest xD Powiem nawet więcej - dla niektórych czasami wystarczy, że dany wykonawca pochodzi z Korei (lub jest z pochodzenia Koreańczykiem) i od razu dostaje łatkę kpopu 😅 Wystarczy jednak nieco zgłębić temat, by szybko zrewidować takie postrzeganie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*24hopeubounce Posted November 17 Share Posted November 17 27 minut temu, Kamzo napisał(a): Ha ha, faktycznie tak jest xD Powiem nawet więcej - dla niektórych czasami wystarczy, że dany wykonawca pochodzi z Korei (lub jest z pochodzenia Koreańczykiem) i od razu dostaje łatkę kpopu 😅 Wystarczy jednak nieco zgłębić temat, by szybko zrewidować takie postrzeganie. racja racja, dla niektórych koreańczyk to już na starcie kolorowy chłopiec tańczący do śmiesznych pioseneczek co nie XDDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts