Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

THE FIRST TAKE

Ireth
 Share

Recommended Posts

Zastanawiał się przez chwilę, do którego to działu pasuje, ale myślę, że "ogólny" to dobre miejsce i samo określenie, ponieważ chcę przedstawić Wam pewien kanał na YT.

I myślę, że trafi on do fanów muzyki ze wszystkich, azjatyckich krajów.  A mówię, o kanale:

THE FIRST TAKE https://www.youtube.com/@The_FirstTake 

Czym jest? Jest to japoński kanał, który zaprasza najróżniejszych artystów do minimalistycznego studia, gdzie w jednym podejściu mają zaśpiewać wybraną przez siebie piosenkę, tak jakby występowali live przed publicznością. Są tylko oni, na białym tle, z podkładem muzycznym (często w łagodniejszych, niemal akustycznych wersjach).

Znajdziecie tam takich artystów jak LiSA, YOASOBI, MAN WITH A MISSION, Stray Kids, a nawet Avril Lavigne.

Ja go odkryłam dzięki moim chłopcom z The Rampage, którzy wykonali kawał niezłej roboty:

A teraz pytanie do Was - znacie? A może chcecie poznać? Coś Wam wpadło w oko/ucho? Dajcie znać! 🙂 

• Super 1

Ostatnio było w świecie kpopu głośno o nich bo Itzy u nich były ze swoim japońskim comebackiem RINGO który według mnie jest chyba jednym z najlepszych ostatnimi czasy a dziwne bo koreańskie nie są aż tak dobre 

Znam i co jakiś czas wracam ^^ Ostatnio dzięki ITZY, bo jak wspomniał @Kpoperowicz , było dosyć głośno o ich udziale w tym projekcie. Swoją drogą, poza nowym "RINGO", wykonały także "WANNABE" w wersji japońskiej. Muszę przyznać, że wypadły naprawdę dobrze, bo nie ukrywajmy, rzadko możemy usłyszeć idoli śpiewających zupełnie na żywo. Najczęściej posiłkują się półplaybackiem lub nawet pełnym podkładem.
A na kanał przywiodła mnie pierwszy raz niezawodna LiSA z tym wykonaniem 🙂:

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Share

• Create New...