Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

album MAVE - What's My Name

Kpoperowicz
 Share

Recommended Posts

Imo zdjęcia szkolne te pojedyncze wyszły ślicznie ale te grupowe już tak sztucznie 🙄 Nie oczekuje cudów ale graficy mogliby chociaż zmienić fryzury.. 

Godzinę temu, 24hopeubounce napisał(a):

czy one są zrobione komputerowo? 

Tak; grupa była reklamowana jako pierwsza, kpopowa formacja AI. Przyznam szczerze, że początkowo podchodziłem do tego dosyć sceptycznie, ale ich debiutancki singiel (z początku 2023) "Pandora's Box" był naprawdę udany! Tak więc czekam na ten comeback z zaciekawieniem, bo może teraz będą "promowały" się bardziej 🙂 Może ciężko w tu uwierzyć, ale wystąpiły nawet w Show! Music Core, więc teraz liczę na więcej 😄
Aha, za wokale członkiń odpowiadają prawdziwe osoby 🙂

Cytat

Nie oczekuje cudów ale graficy mogliby chociaż zmienić fryzury

@KpoperowiczTyra: zmieniła kolor 😆 Myślę, że domyślne fryzury mają ułatwić odbiorcom identyfikację poszczególnych dziewczyn. Są różne od siebie i pewnie nie chcą zmieniać ich drastycznie przy zaledwie pierwszym comebacku.

• Super 1

Mój rozum wciąż nie pojmuje jak to możliwe, że stworzyli całą grupę komputerowo... przerażające co potrafi sztuczna inteligencja, mam nadzieję, że branża nie pójdzie bardziej w tym kierunku. Wolałabym nie dożyć czasów, gdy piosenkarze będą zastępywani komputerowymi wersjami. Tyle dobrego, że głos jest "prawdziwy" i w rzeczywistości do kogoś należy. Wiadomo kim są te osoby które im użyczyły swoich wokali?

Godzinę temu, ninthpirate napisał(a):

Tyle dobrego, że głos jest "prawdziwy" i w rzeczywistości do kogoś należy. Wiadomo kim są te osoby które im użyczyły swoich wokali?

Niestety nie mam pojęcia, ale nie wykluczam, że ta informacja jest gdzieś dostępna. Osobiście zakładam jednak, że wytwórnia trzyma to w ścisłej tajemnicy. Po pierwszy, by nie odrywać uwagi od "prawdziwych" członkiń MAVE:, a po po drugie, mógłby być wielki zawód, gdy okazało się, że właścicielki głosów odbiegają mocno od wizerunku idolek AI 😅
Wyobraźcie sobie jednak taką akcję, gdzie np. za pół roku, przy okazji choćby nowego mini albumu, wytwórnia ujawnia realne członkinie, które w zasadzie wyglądają tak jak komputerowo wygenerowane odpowiedniki, mają takie same sceniczne pseudonimy i będą występowały już normalnie 😄 Pewnie mało realne, ale byłaby to promocja grupy, która przeszłaby do historii kpopu.

• Super 1

Pojawił się teaser do nadchodzącego singla, a także przegląd utworów jakie znajdą się na mini albumie, więc zachęcam do sprawdzenia linków 🙂 Jestem ciekaw w jakim kierunku pójdzie tytułowy singiel, bo zajawka jest dosyć oszczędna i nie zdradza za wiele.