johnyzlampy Posted August 30 Share Posted August 30 SABBAT ogłasza trasę koncertową z okazji 40-lecia z udziałem m.in. gościa specjalnego GRUESOME. Wielka Brytania ma VENOM. Szwecja ma BATHORY. Japonia ma SABBAT! Zespół założony przez Gezola w 1984 roku jest bez wątpienia najważniejszym japońskim zespołem jeśli chodzi o tradycyjny Black Metal. Poza tym, mając w swojej dyskografii ponad 220(!) oficjalnych wydawnictw, są także jednym z najciężej pracujących zespołów w ogóle w metalu. Aby uczcić 40. rocznicę, w 2024 roku Sabbat wyruszy w europejską trasę koncertową, podczas której dołączą do nich bohaterowie amerykańskiego death metalu GRUESOME. Ze względu na obecność w składzie muzyków znanych z takich zespołów jak EXHUMED, POSSESSED, MALEVOLENT CREATION czy DERKETA, GRUESOME często określane jest jako „gwiazda death metalu”. Dragon Productions prezentuje: SABBAT - 40TH ANNIVEVIL EUROPEAN TOUR 2024 26/06 Belgium, Zottegem, Klosjar Kollektiv 27/06 Germany, Krolpa, Donnerheim 28/06 Czech Republic, Pisek, Divadlo Pod Carou 29/06 Poland, Katowice, P23 30/06 Austria, Wien, Viper Room 05/07 Germany, Hamburg, Bambi Galore 06/07 Netherlands, Emmen, Pit Fest 07/07 Germany, Oberhausen, Helvete 11/07 Germany, Torgau, In Flammen Open Air ...więcej terminów wkrótce! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*harlock Posted August 31 Share Posted August 31 Tego się nie spodziewałem. Mam nadzieję, że uda mi się wpaść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted August 31 Share Posted August 31 Muszę sobie zapisać w kalendarzu, bo kusi bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts