johnyzlampy Posted August 30 Share Posted August 30 Osobiście lubię patrzeć co ludzie ze wspólnego kręgu zainteresowań sobie kupują więc temat do chwalenia się 😉 Najnowszy nabytek to Moi dix Mois - Nocturnal Opera chapnięte na allegro: Wcześniej bo w lipcu na Animatsuri wpadło kilka płyt, cześć z koncertów a część ze stoiska Fonnex. W mało wyeksponowanym kartonie z płytami wygrzebałem trochę wspaniałości! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted August 30 Share Posted August 30 Chciałbym też coś wrzucić, ale mi już niestety nic nie zostało. Kiedyś kupowałem wszystko co się tylko dało i było związane z Ayumi Hamasaki, a teraz została mi już tylko jedna płyta Taylor Swift 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted August 30 Author Share Posted August 30 Ayu mam może ze dwa singielki ale "A Song For XX" jest na liście do kupienia jeśli gdzieś wpadnie w oko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted August 31 Share Posted August 31 (edited) Ostatnimi czasy zwolniłem tempo w tym zakresie. W ciągu ostatnich ok. pięciu lat, wydałem kilka ładnych tysięcy na merch związany z kpopem (no, z jedną grupą tak naprawdę), z czego połowa lub więcej to były koszty przesyłek lotniczych i cła 🙉 A teraz mam to upchane na pułkach i w szafkach, bo zrobiło się za dużo na sensowną ekspozycję i wszystko zbiera kurz 😆 Tak więc powiedziałem sobie pass, aczkolwiek nie wykluczam pojedynczych zakupów od czasu do czasu. Co ciekawe, moim pierwszym zakupem związanym z j-rockiem, były produkty made in Taiwan. Polski sklep wysyłkowy, który serwował te twory na naszym rodzimym rynku, oczywiście nie wspominał o tym szczególiku i golił niezłą kasę (wyobraźcie sobie prawie dwadzieścia lat temu cenę 95 zł za album CD 😋). Młody, niedoświadczony ja, cieszył się tymi zakupami jeszcze jakiś czas, zanim zorientowałem się, że kupuję najzwyklejsze podróbki. Choćby taki koncert, The Last Live X Japan: PS. johny, ciekawy komplet złapałeś. Sam bym nie pogardził kilkoma z tych płytek. Ale MdM świetnie się prezentuje w towarzystwie takich klasyków horrorów jak "Candyman" i "Critters 2" 😆 Edited August 31 by Kamzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 1 Share Posted September 1 Ostatnio sprawiłem sobie taki zestaw i dzisiaj trafił w moje ręce. Niestety z taśmami bywa bardzo różnie, szczególnie starszymi, więc liczę, że gdy jutro siądę do ripowania moje uszy nie zwiędną XD 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 2 Share Posted September 2 Zazdroszczę kaset! Sam mam chęć zacząć znów coś kolekcjonować! 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 2 Author Share Posted September 2 @C.W WOW! Skąd kupujesz kasety? Ebay/Discogs czy inne źródło. Na taśmach mam dużo polskiego podziemia metalowego ale z VK jeszcze nie miałem przyjemności obcować na tym nośniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 2 Share Posted September 2 (edited) 14 minut temu, johnyzlampy napisał(a): @C.W WOW! Skąd kupujesz kasety? Ebay/Discogs czy inne źródło. Na taśmach mam dużo polskiego podziemia metalowego ale z VK jeszcze nie miałem przyjemności obcować na tym nośniku. Bezpośrednio w Japonii - co prawda na eBay też można czasem natrafić na ciekawe okazje (np. ostatnio dorwałem zestaw płyt Celestial Garden za bodajże 20€, podczas gdy na mercari jedna z nich została niedawno sprzedana za ponad 5000 yen), ale jednak największy wybór i najlepsze ceny są u źródła. Na Discogs pod kątem vk najwięcej chyba znajdziesz od Kupiku, które ceny ma z kosmosu ^^" Edited September 2 by C.W Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 7 Share Posted September 7 U mnie z ostatnich nabytków to kilka singli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomika Posted September 7 Share Posted September 7 W dniu 2.09.2023 o 14:23, johnyzlampy napisał(a): @C.W WOW! Skąd kupujesz kasety? Ebay/Discogs czy inne źródło. Na taśmach mam dużo polskiego podziemia metalowego ale z VK jeszcze nie miałem przyjemności obcować na tym nośniku. Ja z kaset to mam tylko dwie demówki od D'espairsRay - Razor i ura Mania Theater. Obie nadal fajnie działają mimo dwudziestu kilku lat na karku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 8 Share Posted September 8 Dzisiaj przyszła taka płytka akurat nie dla mnie a dla mojej siostry. Japoński glam metal z lat 80. Znacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 8 Share Posted September 8 Godzinę temu, j_pop_neko napisał(a): Znacie? No jak nie jak tak 😄 Loudness to legenda japońskiego metalu i jeden z pierwszych zespołów, który wybił się na zachodzie już w latach 80. Co ciekawe, ten album to wersja, która była przeznaczona raczej na rynki wspomnianego zachodu. W Japonii ukazał się (kilka miesięcy wcześniej, oba są z 1986 roku) pod nazwą "Shadows of War". Kolejność track listy była nieco inna, a niektóre kawałki wyszły pod inną nazwą (chociaż brzmią identycznie, poza jednym wyjątkiem). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 8 Share Posted September 8 W dniu 1.09.2023 o 22:40, C.W napisał(a): Ostatnio sprawiłem sobie taki zestaw i dzisiaj trafił w moje ręce. Niestety z taśmami bywa bardzo różnie, szczególnie starszymi, więc liczę, że gdy jutro siądę do ripowania moje uszy nie zwiędną XD No i jak wyszło Ci ripowanie? Pochwal się! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 9 Share Posted September 9 18 godzin temu, Baka napisał(a): No i jak wyszło Ci ripowanie? Pochwal się! Poza kilkoma drobnymi mankamentami, które można spokojnie ogarnąć np. w iZotope RX - taśmy w bardzo dobrym stanie, tak że jestem zadowolony 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 11 Share Posted September 11 W dniu 30.08.2023 o 21:50, johnyzlampy napisał(a): Osobiście lubię patrzeć co ludzie ze wspólnego kręgu zainteresowań sobie kupują więc temat do chwalenia się 😉 Najnowszy nabytek to Moi dix Mois - Nocturnal Opera chapnięte na allegro: Wcześniej bo w lipcu na Animatsuri wpadło kilka płyt, cześć z koncertów a część ze stoiska Fonnex. W mało wyeksponowanym kartonie z płytami wygrzebałem trochę wspaniałości! Tak na boku to dużo masz w kolekcji VHS-ów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 11 Author Share Posted September 11 6 minut temu, j_pop_neko napisał(a): Tak na boku to dużo masz w kolekcji VHS-ów? Trochę ponad 2 tysiące wydań okładkowych. Bazarówek i nagrywek z TV (te ostatnie zbieram tylko z anime) nie liczę 😄 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 11 Share Posted September 11 36 minut temu, johnyzlampy napisał(a): Trochę ponad 2 tysiące wydań okładkowych. Bazarówek i nagrywek z TV (te ostatnie zbieram tylko z anime) nie liczę 😄 Oho to pewnie zapach tych starych kaset nie do opisania.😉😀 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted September 11 Author Share Posted September 11 Te zagrzybiałe to przeważnie na śmietnik lecą więc nie jest tak źle 😛 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzo Posted September 11 Share Posted September 11 Aż mi się przypomniało jak w dzieciństwie regularnie odwiedzałem wypożyczalnie kaset VHS 👴 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 12 Share Posted September 12 20 godzin temu, johnyzlampy napisał(a): Te zagrzybiałe to przeważnie na śmietnik lecą więc nie jest tak źle 😛 Ja miałem kilka filmów na VHS-ach wydanych 30 lat temu to ładną kase dostałem za nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 21 Share Posted September 21 Nowe pozycje płytowe wpadają do kolekcji. 🙂 Długo się naczekalem aż w końcu się doczekałem. 😉 Silent Siren - 31 Wonderland - 2014 Shiori Niiyama - SHIORI - 2014 Yutaka Ozaki - Seventeen's Map - 1983 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.W Posted September 21 Share Posted September 21 Nowy nabytek - "Incubus" od Misanthrope ^^ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted October 9 Author Share Posted October 9 Drobne koncertowe zakupy: 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted October 9 Share Posted October 9 Widze, ze koncert wczoraj sie udal 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted October 12 Share Posted October 12 Dzisiaj przyleciała paka z płytami.🙂 Radość dziecka..😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts