Baka Posted August 31 Share Posted August 31 Jakiś czas temu odkryłem w sobie nową pasję - roślinki! Może to przez wiek, może przez to, że w sumie po tym jak padło praktycznie całe społeczeństwo j-music nie do końca wiedziałem czym się zająć i moja jedyna odskocznia od codziennego życia był pub. Aż nagle obudziłem się i chodząc po mieście myślałem tylko l tym co mogę posadzić w doniczce. Nie jestem w tym super dobry co widać po tych monsterach (zanim wprowadziłem się do dziewczyny wyglądały dobrze, ale coś chyba popsułem), ale frajda wielka! Mam też dwie roślinki "rekreacyjne", ale ich nie będę wrzucał 😄 No i na koniec to co uszczęśliwiło mnie najbardziej - wyrosło mi drzewko cytrynowe z pestki, rośnie super wolno, ale strasznie się jaram, zdjęcie dla prestiżu 😎 Sadzicie coś? 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomika Posted August 31 Share Posted August 31 Chciałabym, ale po pierwsze jak coś próbowałam to wszystko i tak umierało, a teraz mam jeszcze kota który widząc roślinkę pierwsze co robi to próbuje ja zjeść. Nie ważne gdzie postawię. Tak więc roślinki kończą się u nas na kociej trawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 6 Author Share Posted September 6 Chciałbym się pożalić, że moje drzewko cytrynowe spaliło słońce 😐 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted September 6 Share Posted September 6 5 godzin temu, Baka napisał(a): Chciałbym się pożalić, że moje drzewko cytrynowe spaliło słońce 😐 To łączę się w bólu, bo jakieś 2 tygodnie temu przytaszczono mi na balkon bambusa ogrodowego, posadziłam go ładnie w dużej donicy i od tych upałów+30°C wzięło mi go spaliło (podlewany normalnie) i teraz jest żółty... zastanawiam się czy na wiosnę od żyje i puści zielone listki czy to już jego koniec 😔🤷 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 7 Author Share Posted September 7 Podobno żółte liście są nie do odratowania, ale średnio się znam. Cytrynkę przypaliło, ale coś innego mi wyrosło, siedziało miesiąc w doniczce i nagle się pokazało 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 12 Share Posted September 12 A ja kiedyś wychodowałem pyrke! Ale kot ją zjadł..xD This is a true story.. xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 12 Author Share Posted September 12 Gratki XD ale czemu? XDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_pop_neko Posted September 12 Share Posted September 12 1 godzinę temu, Baka napisał(a): Gratki XD ale czemu? XDDD Jadł wszystkie roślinki..xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 12 Author Share Posted September 12 Ale czemu jednego ziemniaka XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Posted September 13 Share Posted September 13 W dniu 7.09.2023 o 21:21, Baka napisał(a): Podobno żółte liście są nie do odratowania, ale średnio się znam. Cytrynkę przypaliło, ale coś innego mi wyrosło, siedziało miesiąc w doniczce i nagle się pokazało 😄 Liście nie, byle łodyga przetrwała do wiosny, ale zauważyłam, że nowa wychodzi to jest szansa dla niego 😅 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baka Posted September 13 Author Share Posted September 13 To chyba nie jest mój rok, mój arbuz umierał, ale dziś padł całkowicie. Tylko jedna roślinka cały czas do przodu XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninthpirate Posted Monday at 02:03 PM Share Posted Monday at 02:03 PM Widzę, że jest specjalna sekcja na moje rodzeństwo 😆 Mówię tak bo moja mama ma od pierona roślinek i niektóre pewnie są ważniejsze ode mnie. No ale co zrobić, ze storczykiem i monsterą nie wygrasz 🤷🏻♀️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts