Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Roślinki

Baka
 Share

Recommended Posts

Jakiś czas temu odkryłem w sobie nową pasję - roślinki! 

Może to przez wiek, może przez to, że w sumie po tym jak padło praktycznie całe społeczeństwo j-music nie do końca wiedziałem czym się zająć i moja jedyna odskocznia od codziennego życia był pub. Aż nagle obudziłem się i chodząc po mieście myślałem tylko l tym co mogę posadzić w doniczce. 

Nie jestem w tym super dobry co widać po tych monsterach (zanim wprowadziłem się do dziewczyny wyglądały dobrze, ale coś chyba popsułem), ale frajda wielka!

IMG_20230831_084711_3.thumb.jpg.573e312337d4f5518e38c11b5b69e9b1.jpg

Mam też dwie roślinki "rekreacyjne", ale ich nie będę wrzucał 😄

No i na koniec to co uszczęśliwiło mnie najbardziej - wyrosło mi drzewko cytrynowe z pestki, rośnie super wolno, ale strasznie się jaram, zdjęcie dla prestiżu 😎

IMG_20230831_084652_2.thumb.jpg.dfe707894b46edfeafdb2e49718b98cf.jpg

Sadzicie coś? 😄

Chciałabym, ale po pierwsze jak coś próbowałam to wszystko i tak umierało, a teraz mam jeszcze kota który widząc roślinkę pierwsze co robi to próbuje ja zjeść. Nie ważne gdzie postawię. Tak więc roślinki kończą się u nas na kociej trawie. 

5 godzin temu, Baka napisał(a):

Chciałbym się pożalić, że moje drzewko cytrynowe spaliło słońce 😐

To łączę się w bólu, bo jakieś 2 tygodnie temu przytaszczono mi na balkon bambusa ogrodowego, posadziłam go ładnie w dużej donicy i od tych upałów+30°C wzięło mi go spaliło (podlewany normalnie) i teraz jest żółty... zastanawiam się czy na wiosnę od żyje i puści zielone listki czy to już jego koniec 😔🤷

Podobno żółte liście są nie do odratowania, ale średnio się znam. Cytrynkę przypaliło, ale coś innego mi wyrosło, siedziało miesiąc w doniczce i nagle się pokazało 😄

W dniu 7.09.2023 o 21:21, Baka napisał(a):

Podobno żółte liście są nie do odratowania, ale średnio się znam. Cytrynkę przypaliło, ale coś innego mi wyrosło, siedziało miesiąc w doniczce i nagle się pokazało 😄

Liście nie, byle łodyga przetrwała do wiosny, ale zauważyłam, że nowa wychodzi to jest szansa dla niego 😅

• Super 1

To chyba nie jest mój rok, mój arbuz umierał, ale dziś padł całkowicie. Tylko jedna roślinka cały czas do przodu XD

Widzę, że jest specjalna sekcja na moje rodzeństwo 😆 Mówię tak bo moja mama ma od pierona roślinek i niektóre pewnie są ważniejsze ode mnie. No ale co zrobić, ze storczykiem i monsterą nie wygrasz 🤷🏻‍♀️