Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

Ulubione azjatyckie jedzonko

tomika
 Share

Recommended Posts

Przez ostatnie lata w naszym kraju możemy zjeść coś więcej pochodzącego z krajów azjatyckich niż tylko sushi, jak było jeszcze kilka lat temu. Od jakiegoś czas pojawia się dużo restauracji oferujących smaki, które mogliśmy poznać jedynie wybierając się w dłuższą podróż na wschód. Czy w związku z tym udało się Wam odkryć coś nowego, smacznego, do czego chętnie wracacie, a może kuchnia azjatycka (chociaż bardzo różnorodna) to nie wasze smaki. Podzielcie się proszę waszymi odczuciami.

Do siedzenia w kuchni mi daleko ale od kiedy odkryłem jak prosto robi się onigiri to robię je dość często. Pomaga ryżowar, który jest wspaniałym wynalazkiem 😄
Robię głównie tunamayo, z sezamem i olejem sezamowym oraz furikake ale czasem wlatuje z umeboshi, edamame a ostatnio z natto.

• Baka unpinned this topic

Nie czesto zamawiam/kupuje cos do jedzenia, wole zrobic sam, ale wczoraj zjadlem sobie sushi z biedry za 9zł i bylo bardzo dobre jak na taka cene XD

Chyba to pierwsze, ale nie jestem pewien teraz, jak pojade wieczorem na zakupy to zerkne ktore bralem 😄

Uwielbiam sushi. Mogłam jeść je non stop, a przynajmniej raz w tygodniu, bo mam dwie dobre knajpy w mieście. Ostatnio jednak odpuściłam, by mi się nie znudziło 😉 

Z japońskiej kuchni uwielbiam ramen - ogólnie, bo składniki zależą od tego, na co mam ochotę. Lubię też zupę miso i był czas, że robiłam ją sobie w domu, tylko teraz nie chce mi się kupować pasty i sporo tofu się marnowało, bo nikt w domu poza mną go nie je 😄 

A że mieliśmy dwie koreańskie knajpy (jednak się niestety niedawno zamknęła), to spróbowałam także tej kuchni i "me gusta", że tak to ujmę 🙂 Nie pytajcie jednak, co jadłam, bo nie pamiętam nazw XDDD 

A dziś w sklepie z azjatyckim żarełkiem kupiłam sobie to:

1696947924717.thumb.jpg.2e523b1ef1ba28780a245b80534eff69.jpg

5 godzin temu, johnyzlampy napisał(a):

@Baka Sushi 4you czy Marinero? Jak to pierwsze też zdarza mi się kupować jak siedzę w robo to Marinero nawet w promocji nie tykam xD

Sprawdziłem, sushi 4you XD Dziś też wziąłem bo dalej jest promka 😄