johnyzlampy Posted August 31 Share Posted August 31 (edited) Wyświetl profil Eve of Destiny Eve of Destiny to japoński zespół grający industrial rocka założony w 1998 roku przez Haruhiko Asha (dawniej członka punkrockowo - hardrockowego zespołu The Zolge ). Przez długi czas Eve of Destiny było solowym projektem Asha, w którym nie było zbyt wiele aktywności, ale to się zmieniło w 2002 roku, po dołączeniu gitarzysty Köziego ze sławnego Malice Mizer i zaczęli regularnie koncertować poza Japonią. Grupa koncertowała w Niemczech, Węgrzech, Szwajcarii, Filipinach, Słowacji, Holandii, Japonii, Francji, Austrii, Australii, Szwecji i Polsce. Dodane przez johnyzlampy Kategoria Japonia Aktywny Nie Edited August 31 by johnyzlampy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyzlampy Posted August 31 Author Share Posted August 31 Chyba moja pierwsza styczność z japońską elektroniką. Poznany dzięki magazynowi Kawaii. W tamtym czasie byłem typowym kindermetalem i muzyka EoD (a w zasadzie jeden kawałek będący częścią składanki Mangazone) zrobiła na mnie mega wrażenie. Jak dziś myślę, że grali koncerty w Polsce to aż mi się smutno robi, że mnie to ominęło są nikłe szanse, że kiedyś jeszcze będzie okazja. Dzięki nim temat poszedł dalej i poznałem mi. Schwarz Stein czy Aural Vampire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts