tomika Posted September 1 Share Posted September 1 Lokalizacja: Warszawa, ul. Karolkowa 30 Cena: 60-70 zł/os. Do Shoku trafiliśmy przypadkiem podczas naszej wakacyjnej wycieczki i przystanku w Warszawie. Nigdy wcześniej o tym miejscu nie słyszałam, ale ewidentnie jest dość popularnie. Sądząc po menu restauracja specjalizuje się w japońskiej kuchni fusion (aczkolwiek nie wydaje mi się żeby kogokolwiek tamtejsze smaki mogły w jakiś sposób zszokować), w środku znajdował się też całkiem ładny coctail bar, ale tym razem nie miałam okazji wypróbować. W porze lunchowej przez miejsce przewinęło się całkiem sporo ludzi i momentami, mimo całkiem sporej ilości stolików, mogło ich brakować. Udało nam się natomiast zamówić bao z krewetkami w panko oraz gyu don. W przypadku bao mam porównanie i muszę zauważyć, że ciasto miało bardzo przyjemną lekką konsystencje, natomiast w przypadku gyu donu nie spodziewaliśmy, że wołowina będzie po prostu pokrojonym kawałkiem steka, muszę zauważyć, że był to bardzo dobry stek. Obiema daniami mogliśmy się też spokojnie najeść. Ewidentnie, więc lokal stawia na jakość swoich potraw. Patrząc na cenę i to że jesteśmy w Warszawie myślę, że jest to bardzo fajny stosunek ceny do jakości. Niestety tym razem bez moich zdjęć, może przy kolejnej podróży do Warszawy uzupełnię, aczkolwiek myślę, że raczej poszukam czegoś nowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts