tomika Posted September 1 Share Posted September 1 Lokalizacja: Katowice, ul. Pocztowa 10 Ceny: 50 zl/os. Oh My Ramen to kolejna miejscówka, którą odwiedziliśmy przy okazji małej wycieczki z Krakowa. Plan był taki: znaleźć jakiś dobry ramen w Katowicach. W Krakowie byłoby to banalne, ale Katowic nie znam na tyle dobrze, więc google moim przyjacielem. Restauracja znajduje się jakieś 10 minut od dworca PKP, więc udało nam się nie zgubić. Do środka weszliśmy jakieś 10 minut po otwarciu i dobrze, bo po kolejnych 10 nie byłoby już gdzie usiąść. Niestety lokal jest maleńki i stoliki zapełniają się w mgnieniu oka. Najpewniej najczęściej kończy się na czekaniu na wolny stolik przed wejściem. Ewidentnym problemem była też kiepsko działająca klimatyzacja, dzień był gorący, a miałam wrażenie, że w środku było jeszcze cieplej. Gorąca zupa + kiepska klima = kiepskie połączenie, ale przeżyliśmy. W zamówieniu postawiłam na standardowy Tantanmen i uważam, że był prawidłowy, mięso niezłe, dodatki smaczne, makaron sprężysty, aczkolwiek w przypadku bulionu myślę, że kosztowałam już lepszego. Porcje całkiem spore, na tyle żeby się najeść i mieć dość energii na kilka kolejnych godzin. Podsumowując jedzenie niezłe, ale jeśli klima nie zacznie działać lepiej to mnie tam nie zobaczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts