Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

SHINee

Baka
 Share

Recommended Posts

SHINee

SHINee (샤이니) - grupa należąca do wytwórni SM Entertainment, składająca się z pięciu członków. Określając siebie jako współczesny zespół, SHINee dąży do bycia trend-setterem w wielu aspektach rozrywki, w tym muzyki, tańca i mody. Ich debiutancki singiel, “누난 너무 예뻐 (Replay)”, ukazał się w maju 2008 roku.

Członkowie:
Onew (온유, 이진기)
Urodziny: 1989.12.14
Wzrost: 178cm
Hobby: śpiew, gra na pianinie

Jonghyun (종현, 김종현)
Urodziny: 1990.04.08
Śmierć: 2017.12.18
Wzrost: 173 cm
Hobby: filmy, śpiew, pisanie piosenek, język chiński

Key (김기범)
Urodziny: 1991.09.23
Wzrost: 180 cm
Hobby: rap, taniec, snowboard, język angielski i chiński

Minho (민호, 최민호)
Urodziny: 1991.12.09
Wzrost: 184 cm
Hobby: piłka nożna, koszykówka, aktorstwo, język angielski i chiński

Taemin (태민, 이태민)
Urodziny: 1993.07.18
Wzrost: 178 cm
Hobby: POPPIN' dance, słuchanie muzyki, gra na pianinie, język chiński i japoński

• Dodane przez
  • Kategoria
  • Aktywny
    Tak

• Super 2

Mam dla nich zawsze soft spot w moim kokoro. "Romantic" I "Farawell my love" to są piosenki, które mam na swojej liście best of R'n'B i nie usunę ich nigdy.

Zespół - ikona. Bardzo lubię też solowe rzeczy Taemina i Jonghyuna. W przypadku tego drugiego fakt, że ta złocista osoba już nigdy nie zaśpiewa łamie mi serce za każdym razem. Nieodzalowany, cudowny Jonghyun 🥺

Czy ktoś wie, co się dzieje z Onew?

Shinee to ikona k-popu 😍 Jak tylko wracają z comebackiem to zawsze w głowie mam "Shinee is back" 😅 Każdy z chłopaków jest mega utalentowany, ale razem w zespole tworzą jakieś cudo 🥰 Stworzyli tyle ikonicznych utworów, który każdy zna ❤️

Ich muzyka jest zawsze pełna energii i niesamowicie uzależniająca❤️ Starsze jak i nowsze piosenki są super. Lubię sobie czasem wrócić do tych starszych piosenek, maja taki swój vibe