Baka Posted September 1 Share Posted September 1 Wyświetl profil SHINee SHINee (샤이니) - grupa należąca do wytwórni SM Entertainment, składająca się z pięciu członków. Określając siebie jako współczesny zespół, SHINee dąży do bycia trend-setterem w wielu aspektach rozrywki, w tym muzyki, tańca i mody. Ich debiutancki singiel, “누난 너무 예뻐 (Replay)”, ukazał się w maju 2008 roku. Członkowie: Onew (온유, 이진기) Urodziny: 1989.12.14 Wzrost: 178cm Hobby: śpiew, gra na pianinie Jonghyun (종현, 김종현) Urodziny: 1990.04.08 Śmierć: 2017.12.18 Wzrost: 173 cm Hobby: filmy, śpiew, pisanie piosenek, język chiński Key (김기범) Urodziny: 1991.09.23 Wzrost: 180 cm Hobby: rap, taniec, snowboard, język angielski i chiński Minho (민호, 최민호) Urodziny: 1991.12.09 Wzrost: 184 cm Hobby: piłka nożna, koszykówka, aktorstwo, język angielski i chiński Taemin (태민, 이태민) Urodziny: 1993.07.18 Wzrost: 178 cm Hobby: POPPIN' dance, słuchanie muzyki, gra na pianinie, język chiński i japoński Dodane przez Baka Kategoria Korea Aktywny Tak 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JupiterJazz Posted November 28 Share Posted November 28 Mam dla nich zawsze soft spot w moim kokoro. "Romantic" I "Farawell my love" to są piosenki, które mam na swojej liście best of R'n'B i nie usunę ich nigdy. Zespół - ikona. Bardzo lubię też solowe rzeczy Taemina i Jonghyuna. W przypadku tego drugiego fakt, że ta złocista osoba już nigdy nie zaśpiewa łamie mi serce za każdym razem. Nieodzalowany, cudowny Jonghyun 🥺 Czy ktoś wie, co się dzieje z Onew? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
little.purple.monster Posted Tuesday at 02:10 PM Share Posted Tuesday at 02:10 PM Shinee to ikona k-popu 😍 Jak tylko wracają z comebackiem to zawsze w głowie mam "Shinee is back" 😅 Każdy z chłopaków jest mega utalentowany, ale razem w zespole tworzą jakieś cudo 🥰 Stworzyli tyle ikonicznych utworów, który każdy zna ❤️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanaxx Posted Tuesday at 03:35 PM Share Posted Tuesday at 03:35 PM Ich muzyka jest zawsze pełna energii i niesamowicie uzależniająca❤️ Starsze jak i nowsze piosenki są super. Lubię sobie czasem wrócić do tych starszych piosenek, maja taki swój vibe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts