Jump to content
Cześć! Widzisz 90% forum. Zaloguj się, lub zarejestruj aby zobaczyć całość i brać udział w konkursach! Szybkie logowanie Google i Discord dostępne! ×

news Nie żyje Aki z zespołu Laputa

Baka
 Share

Recommended Posts

_16-9_5782.thumb.jpg.78b9347de5921438031d046b0e3a7f79.jpg

Aki, wokalista zespołu Laputa zmarł nagle 29 sierpnia, miał 52 lata. Ceremonię pogrzebu i pożegnania odprawili bliscy krewni.

Działał jako artysta solowy po rozwiązaniu zespołu w 2004 roku. 

Masaatsu Oyama (producent Laputy), powiedział: „Brak mi słów na tę nagłą wiadomość o jego śmierci. Był wyjątkową osobą zarówno jako producent, jak i przyjaciel. Teraz mogę się tylko modlić za spokój jego duszy”.

• Sad 3

• Baka changed the title to Nie żyje Aki z zespołu Laputa

Przepraszam za dublowanie postów, umknął mi ten wątek.

Okropnie przykra informacja, szczególnie w obliczu postu Yukiyi (D≒SIRE), który wspominał, że przy okazji 30-lecia działalności, która wypadła w tym roku, myślał nad wspólnym występem obu zespołów...

• Super 1

Bardzo przykra sprawa.

Najpierw Issay, teraz on, obydwaj wciąz nie starzy. Jestem ciekawa czy na coś przewlekle chorował czy też to coś nagłego.

Niestety, dużo przykrych rzeczy się działo kiedy człowiek zrobił sobie przerwę od j-music i od śledzenia niusów.

W dniu 11.09.2023 o 23:42, Matsuhi napisał(a):

Co…???
Zatkało mnie…
i Issay też?…

Niestety, Issay też, w sierpniu, wciąz nie mogę w to uwierzyć, do tego wszyscy robią w okół tego tajemnicę. Huh, cholerna szkoda, taki utalentowany i świetny facet.

@Melmo Nie wiem czy to do nas nie docierają wszystkie wieści z Japonii, czy aż tak szanują tam prywatność. Wyskoczył mi na yt jakiś potworny klikbajt odnośnie Issaya z fejkowym zdjęciem wypadku samochodowego na thumbnailu i przestałam szukać 🤬

• Sad 1

20 godzin temu, Matsuhi napisał(a):

@Melmo Nie wiem czy to do nas nie docierają wszystkie wieści z Japonii, czy aż tak szanują tam prywatność. Wyskoczył mi na yt jakiś potworny klikbajt odnośnie Issaya z fejkowym zdjęciem wypadku samochodowego na thumbnailu i przestałam szukać 🤬

Ludzie na tym żerują 😕

Rodzina Issaya jest ekstra skryta. Macocha i brat Issaya trzymali w tajemnicy jego smierc, nawet Buck Tick dowiedzieli sie o tym po pogrzebie. Biedny Atsushi.

@Melmo O prywatnym życiu Issaya to nigdy na nic nie trafiłam. Pomijając skany japońskich gazet na Tumbrl, z których ja niestety niewiele mogłam wywnioskować xd
Dziwne to trochę. Rozumiem, że w takich momentach należy uszanować prywatność rodziny, ale żeby nie pozwolić go pożegnać nawet Atsushiemu i reszcie..? 😔

W dniu 29.09.2023 o 20:42, Matsuhi napisał(a):

@Melmo O prywatnym życiu Issaya to nigdy na nic nie trafiłam. Pomijając skany japońskich gazet na Tumbrl, z których ja niestety niewiele mogłam wywnioskować xd
Dziwne to trochę. Rozumiem, że w takich momentach należy uszanować prywatność rodziny, ale żeby nie pozwolić go pożegnać nawet Atsushiemu i reszcie..? 😔

Ja miałam z nim wspólnych znajomych i przy okazji go spotkałam, więc niektóre rzeczy wiem "nieoficjalnie". Ale pewnie da sie coś znaleźc na ten temat w Internecie. Cholernie kiepska sprawa.

No właśnie, to, ze Atsushi nie mogł byc na pogrzebie to największe chamstwo. Ale, co poradzić, Japonia jest jaka jest, mentalności w niektórych sprawach tak łatwo się nie zmieni.